Veronica Eriksson ses som en förebild inom branschen

Visit Östergötland hade möte den 23 mars där årets utmärkelse "Östgötaambassadörer 2017" presenterades. En vinnare är verksam i Rimforsa. Med motiveringen "Veronica Eriksson, ansiktet utåt för Rimforsa Strand. Med sin professionalism och optimism ses hon som en förebild inom branschen och bidrar till samverkan och Östergötlands utveckling"

Veronica Eriksson, Rimforsa Strand utsågs mottog nyligen utmärkelsen som "Östgötaambassadör 2017". Foto: Morgan Karlsson

Veronica Eriksson, Rimforsa Strand utsågs mottog nyligen utmärkelsen som "Östgötaambassadör 2017". Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-03-30 14:15

I samband med premiären av besöksnäringens dag i Östergötland på Louis De Geer konsert och kongress i Norrköping utsågs sex personer eller organisationer till 2017 års Östgötaambassadörer.
Inför denna dag fick 130 personer inom besöksnäringen i Östergötland nominera en person eller en organisation som de ansåg vara en riktigt bra ambassadör för Östergötland. 
Personen skulle visa ett genuint intresse för Östergötland och vara en gott föredöme när det kommer till att representera Östergötland både i och utanför Sverige. En av dessa vinnare finner vi i Kinda.

– Det känns häftigt att få denna uppmärksamhet, berättar Veronica Eriksson som tillsammans med sin syster driver Rimforsa Strand. Våra föräldrar köpte detta 1999 och sedan 2010 har Camilla och jag drivit det vidare.
– Jag har alltid varit intresserad av branschen och drömde tidigt om ett eget hotell. Men att det skulle bli verklighet kunde jag ju inte ana. När familjen tog över verksamheten 1999 så hade vi en färdig marknad att ta över. Sedan dess har vår vision varit att skapa detta till en given mötesplats, samt att sätta Kinda på kartan.
– Kinda i sig har en fantastisk natur och vårt läge vid Åsunden och Kinda kanal borde kunna dra många besökare åt det här hållet även från Linköping, säger Eriksson. Vi ser en stor potential trots några tuffa år. Som företagare får man acceptera vissa månader utan lön.
– I och med vårt övertagande dök nya uppgifter upp att lära sig. Fast jag gillar att se möjligheter i allting och drivs av mötet med människor så det har aldrig inneburit något bekymmer för oss.

Veronica Eriksson berättar vidare om deras fantastiska personal i huset och vikten av ett fungerande teamwork.
– Vi finns här för våra gäster och det skall märkas, säger hon. Varje gäst ska känna sig välkommen, vilket också är våra ledord. ”Du är väntad”.
– Sverige har så mycket att erbjuda, så även Östergötland. Om vi lyckas locka besökare hit så genererar det fler arbetstillfällen till orten.

Veronica Eriksson strålar av glädje när hon berättar om utmärkelsen hon nyligen mottog. Hon är även stolt över motiveringen.
– Det är ju verkligen jag, berättar hon. Detta är en välkommen uppskattning samtidigt ett bevis på att man gjort rätt under alla år. Denna utmärkelse skall jag verkligen förvalta väl. Vi driver verksamheten med stor optimism och glädje.

Systrarna driver Rimforsa Strand med en bred inriktning; konferensanläggning, hotell med weekendpaket, restaurang för allmänheten året om med lunch och mat, samt bröllop och övriga stora festligheter. Under sommaren har Strand andra satsningar med bland annat grillkvällar två gånger i veckan samt underhållning.
– Vårt läge inbjuder ju även båtmänniskorna som färdas genom vårt fina sjösystem informerar Veronica Eriksson vidare och fortsätter. Under 2016 arrangerades båt-evenemanget Poker Run här utanför oss, och det kommer även ske i sommar.
– Jag tror att det finns fler stora utvecklingsmöjligheter med tanke på alla som färdas på Kinda kanal eller på det imponerade sjösystemet vi har utanför huset.

Veronica Eriksson känner sig rik på upplevelserna hon möter under dagarna och njuter av det privilegium att efter 18 år inom yrket fortfarande känna samma drivkraft.

Hon har en strävan att hela tiden gå vidare och få Rimforsa Strand till det självklara valet för både företag och privatpersoner när de tänker på Kinda.

Huset har en egen intressant historia. Här bedrevs Sveriges första universitet för kvinnor 1907. En utbildning för blivande hushållslärarinnor via Fredrik Bremers förbundet.

Siffrorna visar att 62 800 elever gått här genom åren.

En fantastiks vy från bastun där gästerna kan njuta och ta sig ett svalkande dopp
En fantastiks vy från bastun där gästerna kan njuta och ta sig ett svalkande dopp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om