"Vi har redan nyanställt två killar"

För drygt 15 år sedan startade Benny Knutsson SvetsMekano på Ödängsområdet i Kisa. I går tog Norrköpingsföretaget Ståthöga MA Teknik AB över verksamheten som har sex anställda i Kisa men kommer att utökas med två man till om en månad.

Platschefen i kisa, Hans Johansson med två av delägarna i Ståthöga MA Teknik AB, Henrik Fältmars och Hans Olsson. Foto: Lars-Göran Bexell

Platschefen i kisa, Hans Johansson med två av delägarna i Ståthöga MA Teknik AB, Henrik Fältmars och Hans Olsson. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2018-01-03 10:00

- Vi har under flera år haft kontakt med Benny då vi har hyrt personal av honom för jobb i och utanför Norrköping. För ett år sedan visade Benny intresse för att sälja företaget och det kom mycket lägligt för oss då vi har mycket jobb i södra delen av Östergötland och i norra delarna av Kalmar län, säger Hans Olsson som tillsammans med Henrik Nilsson och Henrik Fältmars äger Ståthöga MA Teknik AB som i går tog över SvetsMekanos verksamhet på Ödängsområdet i Kisa.

Hans Olsson säger även att övertagandet av SvetsMekano kom mycket lägligt då man fått många förfrågningar om jobb både från befintliga och nya kunder i regionen.

Benny Knutsson startade SvetsMekano 2002 och var från början ett enmansföretag men med åren växte företaget och hade som mest ett tio-tal anställda.

I går tog Ståthöga MA Teknik AB över maskiner och samtliga sex anställda som snart kommer att bli fler.

- Vi har i dagarna gjort klart med anställning av två nya killar med inriktning på svets och smide. De börjar om en månad, säger Hans Olsson och fortsätter:

- Vår målsättning är att lugnt och stilla växa i en bra takt med våra kunder och vi ser möjligheter att anställa ytterligare personal i framtiden.

Bland kunderna i Kisa kan nämnas Sofidel AB och Kindasågen och i Hultsfred är IKEA en stor kund.

- Vi gör även en hel del jobb för Kinda kommun. En förbättring i vårt resursutbud är våra certifieringar som gör att vi åtar oss flera kvalificerade jobb som till exempel EN 1090-1 som innebär att vi får producera bärande stålverk i verkstad, säger Hans Olsson.

Lokalerna som Ståthöga MA Teknik AB tar över är nyrenoverade och ägs fortsättningsvis av Benny Knutsson.

- Vår förhoppning och tro är att vi kan erbjuda en bra service som har varit och förhoppningsvis bli ännu bättre, säger Hans Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om