"Vi har storslagna planer"

I morgon slår Rimforsa Strand upp dörrarna för sin nya satsning, Fredrikas Kök. Här kommer såväl företag som privatpersoner att få laga mat med Rimforsa Strand kockar.

I morgon inviger Veronica Eriksson Rimforsa Strands nya satsning, Fredrika Kök. Foto: Morgan Karlsson

I morgon inviger Veronica Eriksson Rimforsa Strands nya satsning, Fredrika Kök. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2018-02-01 07:00

- Tanken om ett matlagningskök har funnits under många år, säger VD och Veronica Eriksson som med sin syster Camilla Cederholm äger driftsbolaget sedan 2010.

Rimforsa Strand har varit i familjen Eriksson ägo sedan 1999. I dag har företaget 16 årsanställda och hotellet har 41 rum med sammanlagt 70 bäddar och lokaler som rymmer upp till hundra personer.

- Vårt hotell byggdes ursprungligen för Fredrika Bremerförbundet som drev ett Lanthushållningsseminarium, vilket var ett av de första universiteten för kvinnor i Sverige. Många av våra branschkollegor satsar på SPA men vi har alltid känt att vi vill göra något annat. Just kök och trädgård är det som vår historia står för och nu knyter vi ihop den med nutiden, säger Veronica Eriksson.

Köket med utsikt över sjön Åsunden är byggt för ett 15-tal gäster.

- Alla som känner oss och har följt oss under våra år på Rimforsa Strand vet att vi har storslagna planer, säger Veronica Eriksson med glimten i ögat.

Det finns redan nu en färdig utbyggnadsritning för att utöka köket med plats för upp till 40 personer.

- Vi vill komma igång snabbt så därför börjar vi med att testa konceptet i befintliga lokaler, säger Veronica Eriksson.

Och i morgon eftermiddag invigs köket med en mingeltillställning och det kommer att bjudas på bland annat en rundvandring, kockduell och musikunderhållning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om