"Vi inviger i början av nästa år"

För knappt två veckor sedan slog Andreas Holm upp dörrarna till sin nya butik på Östgötagatan i Kisa. I går revs den gamla lokaler för att ge plats till parkeringsplatser.

Först ut på området, i mitten på 1930-talet, var den klassiska Blå Pumpen.

Först ut på området, i mitten på 1930-talet, var den klassiska Blå Pumpen.

Foto:

Kinda2017-11-17 10:30

- Vi öppnade förra måndagen och vi kommer att inviga de nya lokalerna i början av nästa år, i mars eller mer troligt i början av april, säger Andreas Holm som har investerat 6,5 miljoner kronor i en helt ny byggnad vägg i vägg med den gamla butiken.

Andreas Holm har haft butiken vid Östgötagatan i drygt 17 år och funderingarna på att bygg nytt och stort har han haft under många år men för ett år sedan tog det fart på allvar.

- Ja, det fanns två vägar att gå. Fortsätta i de gamla trångbodda lokalerna eller bygga helt nytt och större, det blev det sistnämnda.

I februari i år drog grävningsarbetet i gång och sedan dess har det rullat på och förra måndagen kunde en stolt Andreas Holm med sin personal slå upp portarna till Kindas fräschaste butik. Totalentreprenör för bygget har varit JS Bygg, Kisa med bland annat Eltjänst, Kisa, Kinda Rörservice, Horn och Frank Johnssons Måleri, Kisa som underentreprenörer.

1946 byggdes en bemannad bensinstation på området och det var Kisa-profilen Holger Kjellgren som blev innehavare av en klassisk BP-mack. Redan tio år tidigare fanns det bensinförsäljning med en handdriven pump med namnet Blå Pumpen.

Gotthard Nilsson, som anställdes av Holger Kjellgren 192, tog 1967 över BP-macken som byggdes om året efter. Efter 43 år år som anställd och egen företagare sålde Gotthard Nilsson företagare till Tomas Karlsson som tog över 1 april 1993. I maj 2000 tog Andreas Holm över och han har sedan dess drivit rörelsen och sedan 2009 som en Frendo-butik.

I går började rivningen av den gamla butiksdelen och i dag kommer det jobbet att avslutas.

De nya lokalerna har en total yta av 338 kvadratmeter, varav 200 kvadratmeter är butiksyta och resterande ytor är lager och personalutrymmen. De gamla lokalerna var 120 kvadratmeter.

- Det har blivit så bra som jag trodde. Nu har vi en större café- och matdel och en spelhörna, säger Andreas Holm som har sex anställda och omsatte runt tio miljoner kronor under förra året.

Holger Kjellgren hjälper en kund med tankningen på BP-macken som byggdes 1946.
Holger Kjellgren hjälper en kund med tankningen på BP-macken som byggdes 1946.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om