"Vi vet att juldagen inte är den bästa biodagen i Horn"

Den första filmen om Hundraringen gjorde succé och satte nya rekord på Hornbio när filmen sågs av över 700 personer. Nu är tvåan här och under Sverigepremiären i helgen visades Hundraettåringen som smet från notan och försvann på biografen i Horn.

Fem visningar av filmen om hundraåringen kommer att ske på Hornbio, Börje Carlsson hoppas att många besökare hittar dit.

Fem visningar av filmen om hundraåringen kommer att ske på Hornbio, Börje Carlsson hoppas att många besökare hittar dit.

Foto: Lovisa Monell

Kinda2016-12-27 13:00

Det är nu tre år sedan Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann spelades på Hornbio, då gjorde den minst sagt succé, i söndags hade den andra filmen om den tokiga hundraåringen premiär och ett 50-tal personer kom till biografen i Horn för att se filmen.

- Det var inte så många, men vi vet sedan tidigare att juldagen inte är den bästa biodagen i Horn, men vi ville ändå vara med eftersom det är roligt med Sverigepremiär, berättar Börje Carlsson.

Dock tror Börje att filmen kommer att locka flera besökare under de kommande två veckorna och fem visningar är bokade.

I övrigt har det gått lite sämre för Hornbio i år än vad det tidigare gjort. Börje berättar att filmen som under året höjt statistiken är En man som heter Ove, som över 450 personer kom och såg.

- Ja man skulle kunna säga att det är Ove som drog upp snittet och räddade året.

Under 2017 hoppas Börje på ett projekt han kallar BioNio.

- Det är ett projekt med bio av unga för unga. Tanken är att ungdomar ska sköta så mycket som möjligt själva, och framförallt välja filmerna. Vi har också planer om ett projekt med Fritidsgården i Kisa, eventuellt blir det ett filmmaraton på sportlovet, avslutar Börje.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om