Viktigt att gå och rösta på söndag

På söndag går Kindaborna till EU-val. Eller gör de det förresten? Nja, intresset är väl sådär och det varierar en hel del i hur mycket de lokala partierna satsar. Men en sak är alla överens om: Valet är viktigt!

Charlotte Andersson hjälper till med förtidsröstningen på medborgarkontoret i Kisa. "I dag är det nog ett 20-tal som röstat", berättar hon.

Charlotte Andersson hjälper till med förtidsröstningen på medborgarkontoret i Kisa. "I dag är det nog ett 20-tal som röstat", berättar hon.

Foto:

Kinda2009-06-03 06:47


Att säga att valtemperaturen är het i Kinda är nog att ta i. Och hur stort valdeltagande blir återstår att se.
Tills i måndags hade cirka 185 000 svenskar förtidsröstat. Därav 273 Kindabor, berättar Majlis Johansson på Kindas valmyndighet.
- Jag hörde att valdeltagandet verkar bli högre än vid förra EU-valet, säger Johansson. Vi har ju inget att jämföra med eftersom vi inte hade förtidsröstning senast. Men det känns om lite mer intresse.

Förtidsrösta
I Kinda går det att förtidsrösta på medborgarkontoret i Kisa, biblioteket i Rimforsa och biblioteket i Horn.
- Ja, och vi har ju generösa öppettider, säger Johansson. Vi kommer att ha en förtidsröstningslokal öppen även på söndag, i kommunkontoret. Det innebär att till exempel turister kan rösta där.

Öppet på söndag
De "riktiga" vallokalerna håller öppet 8.00-21.00 på söndag. Det betyder Folkets Hus, församlingsgården och Värgårdsskolan i Kisa, biblioteket och skolan i Rimforsa samt Oppeby församlingshem och Horns skola.
Totalt är omkring 7 700 Kindabor röstberättigade. Kravet är att man fyllt 18 år senast valdagen och är svensk medborgare eller EU-medborgare.
En rundringning till de lokala partierna i Kinda visar att det skiljer sig en hel del i aktivitet.
- Vi har väl inte gjort så jättemycket, säger Centerns Pär-Anders Olovsson. Vi hade ju Muharrem Demirok här på torget i fredags. Och sen har det väl kommit upp några affischer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om