”Viktigt att vi lär våra barn äta rätt”

Sedan tre år tillbaka lottar Kindamat ut en matkorg till någon bland föreningens runt 65 medlemmar. I år fick lammuppfödaren Marie Ragnar från Ydrefors ta emot korgen av Kindamats ordförande Barbro Bragée Åhlström.

Marie Ragnar tar emot matkorgen av Barbro Bragée Åhlström. Foto: Lars-Göran Bexell

Marie Ragnar tar emot matkorgen av Barbro Bragée Åhlström. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-12-07 10:30

– Marie är en värdig vinnare, säger Barbro Bragée Åhlström samtidigt som hon lämnar över matkorgen fylld med bland annat korvar, surdegsbröd, rotfrukter, ostkaka, blåbärsdryck och kalvdans till ett värde av nära tusen kronor.

Fjärde vinnaren

Det var fjärde medlemsvinnaren sedan starten för tre år sedan som Kindamat drog i söndags när föreningen bjöd ut delar av sitt utbud i sin matvagn i Vråken-området när det var julskyltningen i Kisa.

– Jag blev jätteglad när jag fick reda på att jag vunnit. Jag brinner väldigt mycket för närproducerad mat, säger Marie Ragnar.

Viktigt med rätt mat

Marie driver en liten lammproduktion vid hemmet i Ydrefors. Just nu har hon 15 tackor som i höstas fick ett 30-tal lamm.

– Det är viktigt att vi äter mat utan E-ämnen och än viktigare är att vi lär våra barn välja rätt kost och att vi lär dem laga maten från grunden, säger Marie Ragnar.

I slutet av september arrangerades en dag för kropp och själ i Brosjögården i Ydrefors.

Marie Ragnar var en av fyra kvinnor som höll i trådarna:

– Det var något helt nytt och dagen anknöt till ett sunt leverne med mat och hälsa i fokus.

– Det är viktigt att vi handlar lokalt här i Kinda för att få behålla våra butiker och de som producerar närodlat. Det är det här vi jobbar för i Kindamat, säger Barbro Bragée Åhlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om