Vill ha folkomröstning om vindkraft

På måndag ska fullmäktige ta beslut om vindkraftparken i Gröninge. Det är i alla fall tanken. Men missnöjda Horn- och Hycklingebor vill skjuta på ärendet - och få till en folkomröstning. Målsättningen är att samla in uppåt 800 namnunderskrifter de närmsta dagarna.

Kinda2014-03-26 08:39

På måndag kväll sammanträder kommunfullmäktige i Kisa Folkets Hus. Punkt tre på dagordningen handlar om E.ON:s planerade vindkraftpark i Gröninge.

Mobiliserar kraft
Som vi har berättat tidigare är en klar majoritet av politikerna positivt inställda till vindkraft i Gröninge. Det är bara Folkpartiet och Sverigedemokraterna som har tagit ställning emot vindkraftparken.
Missnöjda Horn- och Hycklingebor - som vill stoppa vindkraftparken i Gröninge - håller på och mobiliserar kraft inför måndagens fullmäktigesammanträde.
De kommer att demonstrera utanför Folkets Hus när politikerna anländer.
Dessutom pågår det en namninsamling under rubriken "Ska inte vi få bestämma om vi skall ha vindkraftspark? Vi kräver en folkomröstning!".
- Intresset är väldigt stort. Ett 70-tal Horn- och Hycklingebor håller på och samlar in namnunderskrifter. På fredag kommer en grupp vindkraftsmotståndare att finnas på torget i Kisa, säger Lars Karlsson (FP) som är samordnare för namninsamlingen tillsammans med familjen Versteegh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om