Vill sätta stopp för de miljövidriga tvåtaktarna

Det har kommit in sammanfattande åsikter kring det samrådsmöte kring FÖP:en i Rimforsa, som hölls för några veckor sedan. Det är en boende inne i samhället som kommenterar förslaget till Fördjupad översiktsplan.

Kinda2018-01-24 11:45

Brevskrivaren menar att förslaget ser jättebra ut, men att det finns några punkter hon vill uppmärksamma ansvariga om. Dels gäller det Trafikverkets riktlinjer på minimum 30 meters avstånd vid bebyggelse i närheten av en järnväg.

Hon menar att den dag järnvägen är upprustad kan det kommer att bli trafik även nattetid samt i högre fart än idag. Och då ärt det olämpligt med bebyggelse så nära, som den nu öppnats för i FÖP:en.

-Istället förslår jag att det anlägges grönytor hela vägen, med buskar och träd.

Rimforsabon vill även framför att det viktigt med fler grönytor även i de centrala delarna av samhället. Hon vill även att befolkningstillväxten är viktig som mål, men att den måste ske i samklang med en bra expansion av själva samhället.

Vidare vill hon sätta stopp för, som hon säger, miljövidriga tvåtaktsmotorerna, i sjösystemet i närheten av samhället. Slutligen manar brevskrivaren till försiktighet när det gäller att ta åkermark i anspråk till samhällsexpansionen. Och slutligen att kommunen bör styra upp så halvfärdiga bostadsområden färdigställs, innan nya påbörjas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om