Vimmel på Malmaauktion

Efter 30 år slutar Rolf och Britta Landin som arrendatorer på Malma gård norr om Kisa. Onsdagens auktion lockade inte minst bönder från hela södra Östergötland och norra Småland.

"Vad får jag för sadeln?" Hästgrejor hörde till det som gick bäst på auktionen i Malma.

"Vad får jag för sadeln?" Hästgrejor hörde till det som gick bäst på auktionen i Malma.

Foto:

Kinda2003-03-06 07:41

En fridag med prat och en varmkorv är inte dumt tyckte många. Om man sen får med sig en vält eller ett balspjut hem till ett vettigt pris så desto bättre.
- Får jag 1 200? undrar auktionisten och pekar på en sadel. 1 200 har jag? och 1 300 där?
Till slut går den fina sadeln för 2 700 kronor. Så där håller det på. Men ute på åkern bland redskapen strosar Bengt-Erik Eriksson från Överum runt.
- Det är egentligen en vajerkran till traktorn som jag är intresserad av. Men jag ger högst 3 000 för den och den går nog för 5 000-6 000 tänker jag. Fast jag har i alla fall köpt en pappersrulle, en tratt och en kôrv?
Träffa andra
Bengt-Erik är bonde som så många andra. Han tar dagen som semesterdag där han kan träffa andra, få en pratstund och ha lite trevligt. Om det sen blir något fynd så är det bara en bonus. Ungefär likadant verkar de flesta resonera. Till exempel Göran och Sven-Erik Johansson från Gamleby.
- Här träffar man bönder från trakterna runt omkring. Det är inte så många gårdsauktioner annars numera. Vi bjöd 1 400 för en strökörare men den gick för 1 500.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om