Vökby Bredband gick plus för första gången

Vökby Bredband AB:s bokslut för 2007 visar för första gången plus. Men nästa år väntas ett nytt underskott och totalt har bolaget gått fyra miljoner back. Trots allt är framtidstron stark och man satsar nu på anslutning till Stiftelsen Kindahus fastigheter.

Kinda2008-05-10 04:05

Vökby Bredband AB bildades hösten 2003 för att erbjuda tjänster på det bredbandsnät som just höll på att grävas i Vökby-kommunerna Vadstena, Ödeshög, Kinda, Boxholm och Ydre.
Att bolaget skulle gå back de första åren var planerat. Tanken var att det skulle bli ett överskott 2006 men så blev det inte. Det kom i stället 2007.

Nollresultat
Bokslutet visar ett resultat på 34 000 kronor. Det vill säga i princip ett nollresultat. Men i år blir det minus igen, tror Frank Gunnarsson, driftsansvarig på Vökby Bredband.
- Vi kommer att gå back innevarande år på grund av vissa återinvesteringar av utrustning. Cirka en halv miljon, tror vi.
Totalt har bolaget gått med cirka fyra miljoner kronor minus sen starten. Ja, så sent som till nyår 2007 tvangs ägarna till en nyemission eftersom aktiekapitalet på åtta miljoner var på väg att halveras.
De fem ägarkommunerna gick då in med fyra miljoner extra. För Kindas del blev det 0,8 miljoner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om