Wärdshuset vaknade till liv igen

Det som var planerat som en herre-jisses fest blev verklighet på Kisa Wärdshus under juldagen. Det finns ett tak på 340 gäster, och det var fullt på tre våningar.

Tobias Nilsson och Viktor Nordh tyckte samstämmigt att arrangemanget var ”kanonbra”.

Tobias Nilsson och Viktor Nordh tyckte samstämmigt att arrangemanget var ”kanonbra”.

Foto:

Kinda2017-12-28 12:00

På affischen inför tillställningen stod texten ”Hela huset gungar” och det kan man nog säga att det gjorde.
Inne på Wärdshuset var det verkligen fest i de tre våningsplanen som var öppna under hemvändarkvällen.

Nästan fullt hus
De 240 förköpsbiljetterna tog snabbt slut, och kvar fanns då 100 entrébiljetter tillgängliga för spontanbesökarna under juldagskvällen.
– Det fattas 10-15 besökare från att det är fullt hus, sa entrépersonalen vid halv tolv tiden och det kom fler gäster hela tiden.

Skapade stämning
Störst trängsel var det kring de nyrenoverade barerna i källarplanets pub och mittenplanet.
Under kvällen var de stora serveringsrummen med bord och stolar öppna, vilket gjorde att många tog chansen att slå sig ner i goda vänners lag och njuta av atmosfären.
På översta våningen stod kvällens discjockey, Claes Norrstig, och skapade stämning.

Samtal med ägaren
Ett genomgående tema från besökarna var att wärdshusets ägare Niklas Nilsson hade ordnat med en fest som i sig blev mycket omtyckt och uppskattad.
Vår tidning besökte Nilsson då han tillsammans med familj och vänner städade wärdshuset på annandagen och fick ett samtal i lugn och ro.

Stort tack
– Jo, det blev bra igår. Trots att det var så många här så blev det en städad fest med god stämning. Både polis och vakter var nöjda, berättar Nilsson.
– Vi var ett 20-tal som arbetade här under arrangemanget, och jag vill passa på att framföra ett stort tack till vänner och familjen som ställde upp för att göra detta möjligt.

Lite speciellt
– Det kan annars vara en utmaning att hitta personal som offrar sig att jobba en sådan här kväll, vilket är A och O för att kunna ha öppet.
– Än så länge har jag inte hunnit räkna över det hela, fast min målsättning är fortfarande att ha lite fester här, men det får inte bli för ofta, utan det skall kännas lite speciellt när det väl arrangeras något, avslutar Niklas Nilsson.

”Hela huset gungar”. Det blev en lyckad hemvändarkväll på Kisa Wärdshus. Foto: Morgan Karlsson
”Hela huset gungar”. Det blev en lyckad hemvändarkväll på Kisa Wärdshus. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om