Wenhov ny pastor

Efter att Tell Altemar gått i pension stod Missionskyrkoförsamlingen i Rimforsa i pastorsbehov. - Församligen kände till mig så de frågade mig om jag ville ta över, berättar Nils-Gunnar Wenhov som är nytillträdd pastor. Rollen som pastor ser han gärna att den kan kombineras med ordförandeskapet i socialnämnden i kommunen.

Nils-Gunnar Wenhov tillträdde som ny pastor den 1 augusti.

Nils-Gunnar Wenhov tillträdde som ny pastor den 1 augusti.

Foto:

Kinda2005-08-11 06:37

År 1966 blev Nils-Gunnar Wenhov pastor och sedan dess har han arbetat inom flera församlingar runt om i landet, bland annat i Hjo och Norrköping. Han har även hunnit med att vara distriksföreståndare för Kalmar och Östergötlands distrikt inom Missionskyrkan. Wenhov har också arbetat som lärare eftersom att han senare även utbildade sig till lärare. Han har arbetat både på gymnasium och folkhögskola och då undervisat i bland annat psykologi och etik.

Barn och ungdomar
Sedan den första augusti är Wenhov nu pastor i Missionskyrkan i Rimforsa efter att Tell Altemar gått i pension. På det sätter blir han församlingens ansvariga ledare och ansiktet utåt.
- Trots att jag själv är 63 och bara har två år kvar till pension så ville de ändå att jag skulle bli pastor, berättar Nils-Gunnar Wenhov.
Nils-Gunnar Wenhov har bott i Norrköping i över 20 år men har nu flyttat tillsammans med frun till Labbemåla gård utanför
Wenhov berättar att han tycker att församlingen i Rimforsa är spännande. Dels för att församlingens medelålder är låg. Många av medlemmarna är unga familjer med barn.
- Det glädjer mig att det ser ut så. Jag har alltid älskat att arbeta med barn och ungdomar. Särskilt konfirmationsarbetet ger så mycket, förklarar Wenhov.
Han tycker även att man måste lyssna på de yngre generationernas tankar, annars kan man inte vara en levande människa.
- Alla söker förebilder, men det är som viktigast i den åldern, säger Nils-Gunnar Wenhov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om