Youtube-kändisarna uppvaktades av många barn – skriver kontrakt med TV4 i höst

Med tanke på att Horn/Hycklinge IF firar 90-årsjubileum i år hade föreningen arrangerat en intressant dag på Stångåvallen. Åtvidabergs FF ”slocknade stjärnor”, Årets lag i Horn/Hycklinge IF samt ett mixat lag med tidigare spelare från Horn/Hycklinge IF, Kisa BK och Gullringen GOIF gjorde åter upp på planen.

YouTube-kändisarna Gustav och Johanna blev uppvaktade av många barn och ungdomar.

YouTube-kändisarna Gustav och Johanna blev uppvaktade av många barn och ungdomar.

Foto:

Kinda2017-08-07 11:13

Många hade lagt ner hade lagt ett stort arbete för denna lördag. Lagen hade kontaktats och ett ”mix lag” av tidigare spelare hade ställt samman. För de yngre besökarna fanns det hoppborgar att roa sig med. På området fanns även ett minnestält med bilder, urklipp, pokaler, tröjor med mera från de gångna åren.

Vid sekretariatet stod föreningens ordförande Lotta Roos och en tidigare ordförande, Janne Johnsson och hade koll på ställningen i matcherna, medan dagens domare Erik Borg skötte ansvaret på marknivå.
Med regnet hängande i luften samlades många för att njuta av spänningen som rådde när de tre lagen möttes på Stångåvallen under lördagen.
Först ut var det mixade laget mot Horn/Hycklinge IF. Det var en jämn kamp med många fina passningar och räddningar under hela matchen. I andra halvlek lyckades Tomas Karlsson och Johan Svensson, från blandlaget, göra varsitt mål.

Efter en liten paus där Horn/Hycklinge IF:s spelare peppades av tränaren Mikael Johansson sprang de åter ut på planen för att möta Åtvidaberg FF:s slocknade stjärnor.
Om de var så slocknade kan man fråga sig. Det blev ett högt tempo med många snabba passningar och full energi från första stund.
Målen från Åtvidabergspelarna kom i snabb följd av Pontus Hydén, Kristian Bergström och Mats Haglund i första halvlek. Sedan var det Henrik Magnusson och Richard Phil som tog över målgörandet i andra halvlek. Matchen slutade med 5-0 till de slocknade stjärnorna.

Slutligen möttes Åtvidaberg FF och det mixade laget. Även denna match tog Åtvidabergarna kontrollen och avgjorde med 6-0.
Lotta Roos tackar det par som var medsponsorer till denna tillställning, nämligen YouTube kändisarna Gustav Björklund och Johanna Öholm.
Gustav Björklund spelar i horn/Hycklinge IF sedan ungdomsåren bortsett några år i Rimforsa och Hägerstad. Sedan tre år är han så tillbaka i moderslaget igen.
Paret Öholm och Björklund blev väldigt uppmärksammade av barnen och ungdomarna som fanns på plats, och det var många som ville fotograferas tillsammans med dem och få deras autografer.

De berättar att den gemensamma kanalen är endast ett år, och redan har de mellan fyra och sex miljoner visningar per månad. Toppnoteringen är åtta miljoner visningar, berättade Gustav Björklund.

Gustav Björklund däremot är mer van med YouTube världen, då han med ”Jockiboi” och Martin Fäldt, startade trions gemensamma karriär redan 2012.
– Den 13 augusti skriver vi på ett kontrakt med TV 4 ENT, då de värvat oss för att få mer tv tid. Det är ett löpande kontrakt som innebär att vi ska lägga ut minst tre klipp i veckan. Det känns bra att få komma in i deras regi, berättade Björklund.

Johanna Öholm avslutade sin tidigare anställning i våras och arbetar nu heltid med kanalen.
– Det är mycket som skall redigeras och läggas ut på nätet. Även är det mycket mailkontakter och många besök i Stockholm som skall göras. Inkomsterna genom YouTube kommer genom reklamintäckter och styrs av antalet tittare och filmlängd, informerade Johanna Öholm.

Efter dagens kämpande på fotbollsplanen blev det så dags för en gemensam middag för de som anmält sitt intresse. Drygt 130 personer tog plats vid de uppdukade borden i idrottsparken innan kvällens festligheter fortsatte även för allmänheten, till den nostalgiska musiken från Pelles Dansotek.

Christina Kallström, föreningens vice ordförande och discjockeyn Per Svensson Borrud var nöjda med kvällen.
– Vi fick det besöksantal vi hade förväntat oss berättade Kallström.
Svensson Borrud tyckte att det var kul att underhålla publiken med en stor blandning av de nostalgiska hits som besökarna vuxit upp med.

– Jag började med detta under 80-talet, och storhetstiden var nog där omkring 80- och 90-talet, berättade Per Svensson Borrud.
– Jag har många fina minnen från att ha spelat i Kisaparken tillsammans med Lili och Susie, Ulf Lundell, Noice, Carlene Carter med många fler.

– Numera spelar jag någon kväll då och då, avslutade ”Pelle” och riktade sig åter mot mixerbordet och den dansande publiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om