Yviga planer för stationsområdet

Nu visas 33 arkitektförslag till nytt stationsområde i Kisa. Och den som väntat sig ett par röda stugor blir besviken. De flesta förslag tar i så det knakar.

Ture Göranssson visar ett av förslagen för de intresserade.

Ture Göranssson visar ett av förslagen för de intresserade.

Foto:

Kinda2009-09-10 06:54


Ord som "småskalighet", "måttfullhet" och "ekonomi" är knappast de första man tänker på när man besöker utställningen i Folkets hus.
Här har de 33 arkitekterna tagit i så det knakat. På det smala stationsområdet ryms simhallar, sporthallar, restauranger och biografer.

Landmärken
Det vimlar av futuristiska byggnader kryddat med "landmärken" som höga hus eller torn som ska "sätta Kisa på kartan".
Några har tagit till helt nya trafiklösningar, som en stor bro tvärs över området för avfart mot 34:an från Ydrevägen.

ICA i brandstationen
Andra har gett sig på området även utanför själva stationsområdet. I ett förslag är till exempel ICA flyttat till brandstationen.
Det mesta är på engelska och har namn som "Scattered fragments", "Landscape frames" och "Out of the blue". Några få bidrag på svenska sticker ut, som "Vägskäl".

33 utställare
33 utställare ställer ut tre stora planscher var. Och de är tätt fyllda med ritningar, bilder och text. Efter ett par minuter snurrar det rejält i skallen.
- Jag brukar sammanfatta det med att det är väldigt mycket... som stadsarkitekt Ture Göransson sa när han presenterade utställningen i tisdags kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om