Bakterie ställde till det för campingarrendatorerna

Dagar innan den mest intensiva högsäsongen satte en illavarslande bakterie stopp för Anna-Lena Monell. Det hela resulterade i en blodförgiftning och en ovanlig sommar för arrendatorduon på Hornåbergs camping.

"Under vissa dagar var det väldigt tufft", menar Sofie Didi som under Anna-Lena Monells sjukskrivning i princip roddat Hornåbergs camping på egen hand.

"Under vissa dagar var det väldigt tufft", menar Sofie Didi som under Anna-Lena Monells sjukskrivning i princip roddat Hornåbergs camping på egen hand.

Foto: Dennis Petersson

HORN2019-08-25 07:00

– Jag hade gått hela försäsongen och laddat upp för just de här fyra veckorna som väntade. Det är självklart mycket jobb, även när man är två, men det är ju också jäkligt roligt, så det blev verkligen ett antiklimax, berättar Anna-Lena Monell när vi träffar henne och kollegan Sofie Didi som tillsammans driver verksamheten.

För ungefär två månader sedan, veckan innan Hornmarken och campingens kanske mest hektiska dagar, var olyckan framme. Av oklar anledning drabbades Anna-Lena Monell av bakteriearten streptokocker. Hennes finger svullnade snabbt och kraftigt, smärtan var stor och hon åkte, efter några vändor, till Västerviks sjukhus. Efter bara några timmar hade hon opererats på grund av blodförgiftning.

– De fick inte stopp på infektionen efter den första operationen, de fick inte tag på rätt penicillin, så det blev ytterligare en akutoperation. Det fanns också en oro kring att de kanske skulle bli tvungna att kapa av mitt finger, så jag flyttades till Linköping där jag blev inlagd i åtta dagar och sedan dess har jag fått penicillin. Nu är det ganska bra men jag kommer att få ägna mig åt en hel del rehab för att återfå rörligheten, berättar Monell.

Under tiden sedan operationerna har Sofie Didi roddat campingverksamheten, i stort sett på egen hand. Den 16 personer stora personalstyrkan har fått jobba mer och familjen har hjälpt till så mycket de kunnat. Detta samtidigt som årets säsong närapå överträffat fjolårets rekordsommar.

– Först i början, nära Anna-Lena blev sjuk, fattade jag nog inte att hon skulle bli borta så länge, och det tror jag blev min räddning, annars hade jag kanske tänkt att jag aldrig skulle klara av det, säger Didi och fortsätter:

– Jag har lärt mig så många saker under den här perioden, både om mig själv och hur det kan bli i en krissituation, och det är jag jättetacksam för. Under vissa dagar var det väldigt tufft så jag måste säga att jag är stolt över mig själv och våra medarbetare.

Årets juni och juli månad slår motsvarande period under fjolåret, med totalt 282 incheckningar, och sedan arrendatorerna tog över verksamheten för åtta år sedan har omsättningen mer än fyrdubblats.

– Ja det är vi väldigt nöjda med. Under högsäsongen har vi inte kapacitet att ta emot så många fler, säger arrendatorerna och avslutar:

– Att driva företag tillsammans fungerar jättebra så länge båda är i tjänst och på topp hela tiden, men den dagen någon faller ifrån är det nog bra att ha lite rutiner nedskrivet. Det ska vi försöka att ordna under vinterhalvåret.

"Den dagen någon faller ifrån är det nog bra att ha lite rutiner nedskrivet", konstaterar campingarrendatorerna efter den ovanliga sommaren.
"Den dagen någon faller ifrån är det nog bra att ha lite rutiner nedskrivet", konstaterar campingarrendatorerna efter den ovanliga sommaren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!