Beslutet: Kise Marken ställs in

Kise Marken ställs in. Det meddelade arrangörerna Lions Club under onsdagen. Marknaden skulle ha ägt rum den 9 maj.

Under tisdagen togs beslutet att marknaden inte blir av.

Under tisdagen togs beslutet att marknaden inte blir av.

Foto: Lars-Göran Bexell/Bildmontage

Kisa2020-03-25 15:30

– Det känns självklart tråkigt, men vi var tvungna att ta ett beslut nu och då var det ett givet beslut, säger Peder Kindén, marknadsgeneral.

Sedan 1960 har Kise Marken arrangerats regelbundet. Först hölls det vart tredje år innan det gick över till att arrangeras vartannat år. Sedan 2018 har de valt att arrangera varje år och i år skulle det alltså ha blivit av för tredje året i rad, men så blir det alltså inte nu. I år skulle det dessutom dess 60-årsjubileum varit.

Under tisdagen samlades Lions styrelse och marknadsgruppen för att ta ett slutgiltigt beslut. Enligt marknadsgeneralen Peder Kindén kunde de inte vänta längre.

– Vi vet inte om restriktionerna kommer att förändras innan den 9 maj, men även om de skulle ha gjort det var känslan att många hade valt att inte besöka marknaden i alla fall eftersom det är så många människor i rörelse, säger Peder Kindén, och Lions president Jörgen Bank håller med.

– Det här beslutet var helt nödvändigt, även om det är tråkigt, säger han.

Kise Marken lockar tusentals människor till Kisa för att handla. I år har många knallare själva valt att lämna återbud och endast ett 30-tal skulle medverkat om marknaden blivit av. Förra året deltog cirka 60 knallare.

– Vad jag vet så har marknaden aldrig ställts in tidigare. Jag tror att Kisaborna har en stor acceptans i det här beslutet och för vår egen del ska vi nu ringa runt till alla knallare och berätta att marknaden ställs in, säger Peder Kindén.

Sedan 1960 har Kise Marken arrangerats regelbundet.
Sedan 1960 har Kise Marken arrangerats regelbundet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!