Då kan du kika in i nya parhusen

Byggnationen av Kindahus parhus i Kisa går bättre än väntat. Samtliga åtta lägenheter blir klara inom loppet av 8,5 månader.

Cirkeln är snart sluten för bygget av parhus i Kisa. Från gjutning av platta för  husgrunder till färdiga bostäder. Jan Skarin är belåten.

Cirkeln är snart sluten för bygget av parhus i Kisa. Från gjutning av platta för husgrunder till färdiga bostäder. Jan Skarin är belåten.

Foto: Torbjörn Lindqvist/arkiv

KISA2018-11-06 05:00

– Det går väldigt bra, säger Jan Skarin, vd Stiftelsen Kindahus.

De två parhusen på Drottninggatan blir klara för inflyttning den 15 december och en månad senare kan flyttlassen gå även till två parhus på Floragatan.

Men redan lördagen den första december bjuder Kindahus in till allmän visning.

– Vi vill visa vilken fin standard det blir på lägenheterna.

Samtliga åtta lägenheter är uthyrda och det finns även en kö med intresserade om det skulle uppstå vakanser. Även om vintern börjar närma sig har gräsmatta på rulle nyligen lagts ut runt husen. Arbetet med resten av utemiljön sker under 2019.

Kindahus står även och stampar för att bygga nya hyresrätter vid korsningen Järnvägsgatan/Högabacksvägen.

– Vi väntar med spänning på att den nya detaljplanen ska blir klar, säger Jan Skarin.

Hur länge kan ni vänta?

– Inte så länge till. Vi behöver ta beslut om vi ska hålla oss till ursprungsplanen med nyproduktion i Rimforsa eller ombyggnation av ett hyreshus på Floragatan i Kisa.

Enligt Jan Skarin handlar det om ungefär samma storlek på investering i båda fallen.

Bostadsstiftelsens dragning av fiber till hyresgäster i Kisa fortsätter också. Arbetet med runt 400 lägenheter i områdena Kulla, Värgårdsplan, Bergdala och Storgatan är klart inom kort.

Därefter fortsätter etapp två som främst omfattar bostäder i Kisa centrum. Ett informationsmöte för dessa hyresgäster hålls i december i Leoparden. Fibreringen fortsätter sedan till Rimforsa där arbetet beräknas stå klart strax efter nyår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om