Föreläsningsprogrammet är släppt

Under hösten arrangerar Horn-Hycklinge föreläsningsförening fyra föreläsningstillfällen på Godtemplargården.

Katja Kircher kommer att berätta om hur det är att delta i ultradistanslopp på cykel.

Katja Kircher kommer att berätta om hur det är att delta i ultradistanslopp på cykel.

Foto: Privat

HORN/HYCKLINGE2019-09-17 05:00

– Jag tror att det kommer att bli en fantastisk termin med flera intressanta föreläsningar, säger föreningens ordförande Britt-Carin Stoeckmann.

Sedan 1943 har Horn-Hycklinge föreläsningsförening varit aktiv och nu har de presenterat sitt program för hösten. Precis som tidigare så kommer de att arrangeras på Godtemplargården i Horn och nästa vecka är det dags för höstens första föreläsning då kirurgen Erik Erichsen gästar.

Då kommer han att berätta om livet som kirurg på landsbygden i Etiopien.

– Vi är mycket stolta att Erik Erichsen ville komma och föreläsa hos oss, så det ser vi mycket fram emot, säger Britt-Carin Stoeckmann.

Där efter kommer Katja Kircher att föreläsa om hur det är att delta i ultradistanslopp på cykel. Hon har deltagit i flera sådana lopp runt om i Europa. Sedan återkommer en riktig veteran bland föreläsarna. Ingemar Lind har varit en återkommande gäst i över 20 år och kommer den här gången att visa en film om fjällrävar.

I början av november kommer det sista tillfället att ske och då kommer duon Bengt Suhr och Erik Svae bland annat att underhålla med musik.

Den 15 oktober kommer dessutom Horn-Hycklinge föreläsningsförening att vara värdar för ett evenemang där åtta andra föreningar med samma inriktning, kommer på besök. Representanter från bland andra Åtvidaberg, Skänninge och Söderköping kommer då att vara på plats.

– Vi är glada att få arrangera detta och hoppas att det blir en lyckad dag, säger Britt-Carin Stoeckmann.

Britt-Carin Stoeckmann har varit ordförande för föreningen de senaste fyra åren.
Britt-Carin Stoeckmann har varit ordförande för föreningen de senaste fyra åren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!