Fritidsgårdens skidresa blev fullbokad

Under sportlovet har Kinda fritidsgård anordnat en skidresa till Romme Alpins skidanläggning. Helhetsintrycket var bra, enligt ledare och deltagare.

Totalt var 43 ungdomar med på skidresan till Romme.

Totalt var 43 ungdomar med på skidresan till Romme.

Foto: Privat

Kinda kommun2020-02-21 09:00

Redan vid klockan 05.00 på tisdagsmorgonen lämnade bussen Kisa för att ta de sammanlagt nästan 50 ungdomarna och ledarna upp till Rommes skidanläggning i Dalarna. Bland deltagarna var det både vana och ovana skidåkare som valt att följa med. Det här var femte året i rad som fritidsgården arrangerar en sportlovsaktivitet i form av en skidresa i det koncept som de har i dag. Återigen har antalet platser varit fullbokade sedan länge.

– Det är en fin anläggning som vi alla gillar väldigt mycket. Det är därför vi gärna återvänder hit och det är roligt att se när så många uppskattar att vi genomför det här, säger Märit Björk, fritidsgårdschef.

Skidresan genomförs som ett tillfälle för ungdomarna att umgås och även lära känna nya kompisar. Eleverna som är med går i årskurs sju och upp till och med årskurs ett på gymnasiet. 43 ungdomar var med på årets resa. Totalt har de haft två dagar ägnade till skid- och snowboardåkning.

Med åren tycker fritidsgårdschefen Märit Björk att det har blivit allt lättare att hålla samman gruppen, trots att det är en stor grupp som reser.

– Jag tycker vi har fått en bättre rutin gällande att dela upp ansvaret och ledarna gör ett stort arbete, säger hon.

Under onsdagseftermiddagen var det dags för hemfärd igen.

– Det blir ett äventyr för många att komma iväg en bit bort och vi alla har väldigt roligt på resan, säger Märit Björk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!