Hastighetsmätare uppsatt - efter synpunkterna

Nu har en mobil hastighetsmätare satts upp på Storgatan mellan rondellen och korsningen vid Kalmarvägen i Kisa. Men redan nu på fredag plockas den ner igen.

Kisabon James Charles har länge velat ha en sänkt hastighet på sträckan. Nu har kommunen satt upp sin mobila hastighetsmätare.

Kisabon James Charles har länge velat ha en sänkt hastighet på sträckan. Nu har kommunen satt upp sin mobila hastighetsmätare.

Foto: Max Elofsson/Bildmontage

Kisa2020-02-19 22:00

I förra veckan rapporterade vi om Kisabon James Charles som bor i närheten av vägsträckan och upplever att fordon som kör på vägen gör det ofta väldigt fort. Ofta över de tillåtna 50 kilometer i timmen. Han har frågat kommunen om det är möjligt att sänka hastighetsgränsen till 40 kilometer i timmen och hade dittills inte fått någon respons. Nu har han fått svar från samhällsbyggnadsförvaltningens plan- och byggchef Maria Hedberg.

Där svarar hon att kommunen håller en dialog med Trafikverket och att de jobbar kontinuerligt för att förbättra säkerheten och tillgängligheten på allmänna vägar i kommunens tätorter.

– Det är bara att hoppas att de lyssnar och därmed enligt min mening förbättrar säkerheten och miljön kring dessa gator som används mycket till och från skolan, säger han.

Under måndagen sattes även kommunens mobila hastighetsmätare upp på den aktuella sträckan. Den sitter i riktning mot rondellen och James Charles ser detta som ett steg i rätt riktning.

– Det känns positivt.

Mätaren samlar in statistik över vad förarna håller för hastighet. På så sätt kan kommunen få indikationer om hastighetsgränsen ofta överstigs. Mätaren ska plockas ner under fredagen, och förmodligen ska den upp igen någonstans i Kinda på måndag.

– Den brukar flyttas runt på olika platser och vi brukar kolla statistiken i samband med nedplockningen, säger Jimmy Bexell, chef för teknik- och drift på kommunen.

Vi har sökt Maria Hedberg för kommentar.

Hastighetsmätaren visar vad fordonsförarna håller för hastighet.
Hastighetsmätaren visar vad fordonsförarna håller för hastighet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!