Husrannsakan genomfördes efter olaga hot

Efter larm om hotfulla meddelanden genomförde polisen under helgen en husrannsakan vid en bostad i Kinda. Nu är en man i 20-årsåldern misstänkt för såväl grovt olaga hot som vapenbrott.

"Av det allvarligare slaget". Så beskriver polisens presstalesperson Thomas Agnevik det misstänkta brottet som rubriceras som grovt olaga hot.

"Av det allvarligare slaget". Så beskriver polisens presstalesperson Thomas Agnevik det misstänkta brottet som rubriceras som grovt olaga hot.

Foto: TT/Polisen/Dennis Petersson/bildmontage

Kinda kommun2020-02-17 11:45

– Vid en bedömning om brottet olaga hot är grovt eller ej ska man ta särskilt i beaktande om hotet påtagligt förstärkts med hjälp av vapen, sprängämnen eller någon form av attrapp. I det här fallet ska det ha varit av det allvarligare slaget, förklarar polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Det var på lördagsmorgonen, omkring klockan 07.00, som ett antal personer ringde till polisen och larmade om att de tagit emot flera bilder av hotfull karaktär. Bilderna ska ha skickats via sms eller mejl och kommit från en person som de kände till sedan tidigare. En polispatrull åkte till de drabbade Kindaborna, påbörjade en utredning och kunde senare genomföra en husrannsakan vid den misstänkta mannens bostad. Vid klockan 09.00 var han gripen.

– Han togs därefter in för förhör men i samtal med åklagare hävdes gripandet. Troligtvis har man bedömt att ärendet var tillräckligt utrett, med säkrad bevisning, och att det inte förelåg någon överhängande fara att den misstänkta mannen skulle fortsätta att göra något mot de drabbade, förklarar Agnevik.

I samband med husrannsakan påträffades också ett vapenliknande föremål som polisen misstänker har använts i de hotfulla bilderna, därav misstanken om vapenbrott. Utöver detta gjorde polisen ytterligare ett fynd vilket gör att en man i 30-års åldern, med koppling till bostaden, misstänks för narkotikainnehav.

– Vi fortsätter nu att utreda brotten, avslutar Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!