Kvartett tar över etablerat Ydreföretag

Ydre Skåp AB har fått nya ägare, men vd:n Kenneth Dietz blir kvar. Nu står det klart att han, tillsammans med tre andra investerare, köper loss företaget.

Nu står det klart att Ydre Skåp AB får nya ägare. En av dem är vd:n sedan två år tillbaka Kenneth Dietz.

Nu står det klart att Ydre Skåp AB får nya ägare. En av dem är vd:n sedan två år tillbaka Kenneth Dietz.

Foto: Arkiv/Torbjörn Lindqvist

Ydre kommun2020-02-10 18:30

– Det finns stora utvecklingsmöjligheter framöver och hade vi inte trott på verksamheten hade vi aldrig gått in i det här, förklarar den nya delägaren, tillika vd:n, när vi når honom via telefon.

Investmentbolaget Karnell har i snart tio år, genom koncernen Nordic Vehicle, ägt bilskåpstillverkaren som är ett av Ydres största företag. Omsättningen ligger på drygt 65 miljoner kronor och personalstyrkan består av 25 medarbetare. Nu har Kenneth Dietz, vd sedan drygt två år tillbaka, valt att ta över ägarskapet. Detta tillsammans med Roger Axmon från Djurgården Invest, Urban Engström, ägare av Engströms Bil, samt juristen Per Dintler.

– Det var rätt tufft under förra våren när vi fick permittera elva medarbetare men förhoppningsvis ska vi kunna gå åt andra hållet nu och satsa hårdare inför framtiden, förklarar Dietz.

Hur ska ni lyckas med det?

– För vår del handlar det om att hela tiden vara innovativa. Just nu är det spännande saker som händer på bilmarknaden, mycket med elektrifiering och nya bränslen, och där måste vi hänga med och anpassa våra produkter.

Simon Lönnvik, styrelseledamot i Nordic Vehicle, säger så här om försäljningen:

– Vi har över tid upptäckt att bolagen i koncernen inte har speciellt mycket utbyte av varandra och alla är vi människor och kan inte spendera vår tid på hur många saker som helst samtidigt. Därför beslutade vi att försöka hitta en ägare som kan utveckla verksamheten i Ydre på ett bättre sätt.

Företaget omsätter drygt 65 miljoner kronor och har i dagsläget 25 medarbetare.
Företaget omsätter drygt 65 miljoner kronor och har i dagsläget 25 medarbetare.
Karta: Ydre Skåp AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!