Lyckad jakt på svin

I lördags samlades ett 25-tal jägare i Efsinge, norr om Rimforsa, för en heldag med vildsvinsjakt. Totalt åtta grisar fälldes.

Stig Samuelsson skötte grillsningen av hamburgare

Stig Samuelsson skötte grillsningen av hamburgare

Foto: Maria Rydell

RIMFORSA2019-01-17 13:29

– Vi samlade ihop ett stort gäng med jägare för att inrikta oss på att skjuta gris. Vildsvinsstammen ökar från år till år och ett bra sätt att få ner den är att ägna en hel dag åt jakten, säger jaktledare Mats Samuelsson.

Det 25-talet jägarna, de flesta från Rimforsa-trakten, med tre hundförare från Ydre jagade gris på ett 500 hektar stort område på Tävelstad och Äfsinge, söder om Rimforsa.

– Vi jagade två lördagar i november och då fälldes två grisar per dag och i lördags fällde vi åtta grisar, så totalt tolv grisar är ett bra facit, säger Mats Samuelsson.

Och att det finns vildsvin i skog och mark råder ingen tvekan om, enligt jägarna.

– Vi hade nog 30-tal grisar framför hundarna, så att det finns en hel del gris kvar i markerna. Men som helhet så är jag nöjd, säger Mats Samuelsson.

I höst är det dags för ett par heldagar med vildsvinsjakt igen.

– Nu tar vi ledigt från grisjakten. Det beror på att hundjakten slutar sista januari och efter den 15 februari får man inte jaga vuxna vildsvin, säger Mats Samuelsson.

Det blev en lyckad vildsvinsjakt i lördags söder om Rimforsa
Det blev en lyckad vildsvinsjakt i lördags söder om Rimforsa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!