Pappa fick nog – hotade A-traktorförare

En pappa i Kisa fick nog av ljudet från en A-traktor. Nu har han dömts för att ha hotat två tonårspojkar.

En man i 40-årsåldern har dömts för att ha hotat två ungdomar som färdades i en A-traktor i Kisa. (Bilderna är tagna i andra sammanhang.)

En man i 40-årsåldern har dömts för att ha hotat två ungdomar som färdades i en A-traktor i Kisa. (Bilderna är tagna i andra sammanhang.)

Foto: Mostphotos/Arkivbild

Kisa2020-02-21 10:30

Händelsen inträffade en kväll i augusti 2018 i Kisa. Två tonårspojkar färdades i en A-traktor. Föraren parkerade vid en bensinstation. 

Plötsligt svängde en personbil in bakom A-traktorn. En man i 40-årsåldern klev ur bilen och stegade fram till A-traktorn. Han var upprörd och frågade vad tonåringarna höll på med. Mannen sade att hans lilla barn hade vaknat av det ljud som A-traktorn orsakade.

Enligt de bägge tonåringarna sade mannen att han skulle göra dem illa om de körde på samma gata igen. 

Föraren av personbilen åtalades för olaga hot. Under rättegången i Linköpings tingsrätt nekade han till brott. Han uppgav att A-traktorer åker förbi hans bostad varje helg, vilket skrämmer hans barn. Mannen berättade att han hade ringt till polisen mellan 30 och 40 gånger utan att det löst problemet. 

Mannen medgav att han den aktuella kvällen konfronterade föraren av en A-traktor. Han förnekade dock att han skulle ha uttalat något hot som gick ut på att tonåringarna skulle dödas eller skadas.

Tingsrätten anser dock att de bägge tonåringarna är trovärdiga och finner det utrett att föraren av personbilen verkligen framförde hot. Enligt domstolen har det inte framkommit någon anledning att tro att tonåringarna felaktigt skulle vilja anklaga mannen för brott. 

Mannen döms nu för olaga hot. Straffet blev 60 dagsböter på sammanlagt 9 000 kronor. Han döms även att betala sammanlagt 10 000 kronor i skadestånd de till bägge brottsoffren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!