Restaurangerna påverkas av regeringsbeslutet

Under tisdagen presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten nya åtgärder för att försöka minska smittspridningen. Det är något som påverkar Kindas restauranger i allra högsta grad.

Anders Gustafsson och Sofia Forsberg i wärdshusets pub.

Anders Gustafsson och Sofia Forsberg i wärdshusets pub.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2020-03-25 13:45

Endast bordsservering och avhämtning av mat och dryck på restaurangerna är numera tillåtet. Alltså kan de inte längre ha någon servering vid bardiskar.

Buffébord ingår inte i förbudet, men köer och trängsel runt i kring ska undvikas.

Förbudet trädde i kraft under onsdagen och gäller tills vidare. Flera restaurangverksamheter i Kinda påverkas av beslutet och Kisa wärdshus är en av dem. Deras pubverksamhet kommer nu att hållas stängd tills vidare.

– Vi håller puben öppen en kväll i månaden och det är synd att vi tvingas ställa in det. De kvällarna brukar genererar en hel del intäkter för oss, men vi kommer att klara oss ändå, säger Petronella Eng, restaurangansvarig.

En gång i månaden arrangerar de även musikquiz och på grund av att deltagarna sitter väldigt tätt så kommer det att ställas in också.

– Vi följer alla rekommendationer från myndigheterna. Vi vill minska smittspridning så mycket som det går, säger Sofia Forsberg, verksamhetschef.

På Pizzeria Capri i Kisa har ägaren Fadi Gorges beslutat att ta bort bufféborden från lunchen. 

– Självklart kommer alla regeringsbeslut att påverka oss mycket. Nu kommer vi i personalen att sköta all servering direkt till borden och jag hoppas att vi kan gå tillbaka till det vanliga så snart som möjligt, säger han.

På Kinda Motell i Rimforsa säger delägaren Abderrezak Aidi att allt fler väljer att ta med sig lunchen och inte äter på plats i lokalen.

På Pizzeria Capri i Kisa har de tills vidare slutat att servera buffé på det klassiska viset.
På Pizzeria Capri i Kisa har de tills vidare slutat att servera buffé på det klassiska viset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!