Så kan de nya hyreshusen komma att se ut

För drygt två och ett halvt år sedan beställde Kindahus en detaljplaneändring för sin tomt i centrala Rimforsa. Nu är den på gång, med tänkt granskningsutställning i januari 2020.

Så här ser skissförslagen ut för hur de nya hyreshusen i centrala Rimforsa kan komma att se ut.

Så här ser skissförslagen ut för hur de nya hyreshusen i centrala Rimforsa kan komma att se ut.

Foto: Sonark Arkitektkontor/bildmontage

Rimforsa2019-12-12 16:00

– Det var inga stora åsikter som kom fram mot detaljplanen under samrådstiden så vi bedömer det som mycket troligt att den går igenom utan vidare utredning, förklarar kommunens planarkitekt Susanna Dahlman.

Varför har detaljplanen dragit ut på tiden? 

– Det är helt normalt att en detaljplan tar ungefär två år men när det här arbetet påbörjades hade kommunen ingen planarkitekt på plats, så det rådde väl lite personalbrist. I och med att tomten ligger nära skolan har vi också gjort en trafikutredning, och den har tagit sin tid. 

Den aktuella detaljplanen har som syfte att möjliggöra två så kallade flerbostadshus strax intill korsningen Högabacksvägen/Järnvägsgatan i Rimforsa. Med två våningar har Stiftelsen Kindahus planer på att bygga cirka åtta hyresrätter, hälften tvåor och hälften treor. Det var i maj tidigare i år som detaljplaneförslaget var ute för samråd och med beslut av samhällsbyggnadsnämnden på tisdag kan den ställas ut för granskning mellan den 20:e januari och 9:e februari.

– Om inget större dyker upp under den perioden kan den antas av politiken i april, och vinna laga kraft fyra veckor senare.

Kindahus och dess vd Jan Skarin planerar att starta en projektsgrupp i början av januari. Detta för att, så fort detaljplanen vinner laga kraft, kunna genomföra en bygglovsansökan och en upphandling samtidigt.

– I den bästa av världar kan vi börja att bygga i september nästa år, avslutar Skarin.

"I den bästa av världar kan vi börja bygga i september nästa år", konstaterar Kindahus vd Jan Skarin.
"I den bästa av världar kan vi börja bygga i september nästa år", konstaterar Kindahus vd Jan Skarin.
Karta: Högabacksvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!