Svinigt beteende vid fotbollsplan åtgärdas

Den ovälkomna gästen riskerar att göra stor skada. ”Det vore förödande”.

18 november 2019 12:03

Att ha naturen tätt inpå fotbollsplanen kan vara idylliskt, men det kan också medföra vissa problem. Speciellt då våra fyrfota vänner från det vilda tar sig allt för stora friheter.

Fotbollssäsongen är över för IFK Österbymo och spelare liksom ledare börjar varva ner, men helt lugnt i föreningen är det dock inte, då ett sista projekt inför vintern är i färd att iordningställas. Elstängsel runt A-lagsplanen. 

Liksom många andra lag runt om i Sverige har nu även IFK Österbymo tagit upp kampen mot de bökande vildsvinen som bokstavligt talat vänder upp och ner på många fotbollsplaner.

De händiga Mats Hammarström, Anders Samuelsson och Gösta Gustafsson, har sett till att planen ska vara säker under den kommande vintern. De har monterat elstaket runt hela planen.

– Detta är bara tillfälligt, säger Mats Hammarström.

Han berättar att de under våren kommer att placera elstaketen på lämpligare ställen än direkt runt själva planen och på så sätt kunna täcka större ytor än nu.

Tidigare under året har ett nytt slags vattenaggregat lagts ner i fotbollsplanen, vilket är en av de stora anledningarna till att en åtgärd var tvungen att göras, konstaterar Anders och Gösta. 

– Det vore förödande om vildsvinen skulle ge sig på vattenaggregatet i sitt bökande, säger Anders Samuelsson. 

Det är inte bara IFK Österbymo som är drabbade i trakten. Även Ydreklubbarna Asby IF och Torpa AIS har råkat ut för samma typ av ”svineri”. De har också åtgärdat problemet med elstängsel. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Victor Sundeborn