Kindaförare tvåa i Östgötaserien

Av tre lokala förare i helgens East Sweden Rally kom två i mål. Ydre MK:s Albin Nordh tvingades bryta på femte sträckan när en drivaxel gav upp.

Martin Berglund, SMK Gävle, blev totalsegrare och samtidigt SM-vinnare

Martin Berglund, SMK Gävle, blev totalsegrare och samtidigt SM-vinnare

Foto: Andreas Johansson

KINDA/YDRE2018-09-11 21:37

East Sweden rally med start och mål vid SAAB Arena i Linköping avslutade årets SM-säsong med totalt tio specialsträckor. Tre på fredagskvällen och sju under lördag som började med regn och slutade i solsken. Ett 80-tal bilar ställde upp. Totalsegrare blev Martin Berglund, SMK Gävle, som tog sin andra delseger och blev SM-vinnare tillsammans med notläsare Joakim Glevert.

Från MK Kinda ställde Alexander Andersson och Mats Andersson och från Ydre MK startade Albin Nordh. Trion ställde upp i östgötaserien. För Alexander Andersson med Kristoffer Ringström vid sin sida gick det riktigt bra. De körde in som tvåa i klass 2 WD. Vann klassen gjorde Johan Svensson, SMK Valdermarsvik och på tredjeplats körde Stefan Kemle, med samma klubbadress, in. Mats Andersson med notläsare Mattias Edvardsson körde in på en 14:e plats i klass trimmat 2 wd. Det var för övrigt Mats Anderssons riktigt stora tävling som han kom i mål med i sin nya tävlingsbil. Den här klassen vann Patrik Flodin/Göran Bergsten, Ilsbo MK. Två och trea kom Elias Lundberg/David Arhusiander, ADAC Ostwestfalen-Lippe respektive Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna. För Albin Nordh är det fortsatt motigt. På första sträckan gick en bromslang av. Den ersattes och Albin fortsatte att fara fram på sträcka två, tre och fyra men på femte sträckan tog det stopp. Då gick en drivaxel av och Albin Nordh tvingades bryta.

Albin Nordh, Ydre MK tvingades bryta på femte sträckan
Albin Nordh, Ydre MK tvingades bryta på femte sträckan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om