Konkursfritt i Kinda och Ydre

Antalet konkurser fortsatte att öka även i augusti totalt sett i landet. Undantag finns dock. Kinda och Ydre hade inga företagskonkurser förra månaden.

KINDA/YDRE2018-09-06 16:27

Juli månads dystra siffror om företagskonkurser i landet spann över även i augusti då de ökade med 33 procent. Bygg-, hotell och restaurangbranschen samt partihandeln följer trenden, precis som den totala konkursutvecklingen i år. Hittills i år visar UC:s statisktik en ökning om tolv procent bland landets företagskonkurser. Byggindustrin ökar med 49 procent, hotell- och restaurangbranschen med 41 procent och segmentet partihandel ökar med 32 procent.

– Konkurserna ökade under hela 2017 och under hela 2018 i de här branscherna. Ökningen har skett från låga nivåer men trenden är tydlig. UC:s undersökningar visar att andelen oseriösa bolag är stort bland konkursade bolag. Vart fjärde bolag i konkurs har egenskaper som pekar på att det är ett oseriöst eller bedrägligt bolag. Den andelen har dessutom ökat över tid, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

I Kinda och Ydre går dock företagen som tåget. Under augusti försattes inte något företag i de båda kommunerna i konkurs. Så här långt i år har ett företag kursat i Kinda men inget i Ydre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!