Ägg kastades in i lägenhet: "Obehagligt och kränkande"

Okända gärningspersoner ska, under en och samma kväll, ha kastat ägg på flera lägenheter vid Värgårdsplan i Kisa. I ett fall har ägg kastats in genom ett öppet fönster.

Ägg kastades mot flera lägenhetsfönster på Värgårdsplan i Kisa under fredagskvällen i förra veckan.

Ägg kastades mot flera lägenhetsfönster på Värgårdsplan i Kisa under fredagskvällen i förra veckan.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-10-31 22:00

Totalt har tre anmälningar, som alla rubriceras som skadegörelse, kommit in till polisen efter fredagskvällen i förra veckan. Enligt polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver är de drabbade målsägarna kvinnor i mellan 70- och 90-årsåldern. Samtliga är hemmahörande vid bostadsområdet Värgårdsplan.

undefined
I ett av fallen har sovrumsfönstret stått öppet. "Jag förstår om målsägarna har upplevt det hela som obehagligt och kränkande", säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

– Det verkar vara ett faktum att okända gärningspersoner har kastat ägg mot flera fönsterrutor i ett och samma bostadsområde i Kisa. Det är ju väldigt tråkigt och orsakar stor skada för den enskilda individen. Jag förstår om målsägarna har upplevt det hela som obehagligt och kränkande, säger Israelsson Silfver.

I ett av fallen har sovrumsfönstret, mot vilken ägg har kastats, stått öppen. Det har gjort att saneringsbehov har uppstått såväl utanpå som inuti bostaden. Brotten ska ha inträffat någon gång mellan klockan 19.00 och 22.00 på kvällen.

– Förundersökningar pågår i samtliga fallen och vi söker såklart vittnen. Jag antar att det lär ha varit fler personer som har rört sig på gator och torg vid den tidpunkten och möjligtvis har sett att ägg kastats eller att någon har sprungit därifrån. Om så är fallet får man hemskt gärna ta kontakt med oss, förklarar Israelsson Silfver och fortsätter:

– I två av fallen tolkar jag det som att ägg kastats mot stängda fönster och därmed har skada hållit sig utomhus. Samtliga målsägare verkar inte ha märkt äggkastningen direkt när den inträffade utan senare på kvällen.

Karta: Värgårdsplan, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!