Äldre man knivrånades - polisen söker fyra gärningsmän

En man i 60-årsåldern har blivit hotad och rånad av fyra gärningspersoner i Kisa. "Har man sett något vill vi ha tips", säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Ett knivrån ska ha inträffat i Kisa under veckan. "Vi vill ha tips", säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Ett knivrån ska ha inträffat i Kisa under veckan. "Vi vill ha tips", säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Foto: Dennis Petersson/Pelle Johansson/TT

Kisa2021-01-20 11:58

Händelsen ska ha inträffat i bostadsområdet Bergdala mellan klockan 17.00 och 18.00 under måndagskvällen. Enligt målsägarens anmälan och signalement ska fyra personer, uppskattningsvis i 20- till 30-årsåldern, ha hotat honom med kniv, stulit hans ryggsäck och sedan sprungit därifrån. Ryggsäcken innehöll bland annat mediciner.

– Utifrån den information som jag har är det oklart varför polisanmälan dröjde till dygnet efter men vi har hur som helst bedömt att händelsen är värd att utreda och har därför inlett en förundersökning, förklarar Agnevik och fortsätter:

– Brottet rubriceras som rån av normalgraden då det inte verkar ha funnits några omständigheter som bedöms som extra grova. Ingen har blivit skadad, stöldgodset hade inte ett stort ekonomiskt värde och det användes inte skjutvapen.

undefined
Enligt målsägarens signalement är det fyra personer, uppskattningsvis i 20- till 30-årsåldern som rånade honom i bostadsområdet Bergdala i Kisa.

Skulle du säga att den här typen av brott är vanliga i Kinda?

– Nej, tack och lov är de ju inte det men de blir tyvärr vanligare och vanligare på många andra håll i landet så risken finns väl att det kan bli en ökning även i Kinda, konstaterar Agnevik och fortsätter:

– Mannen beskriver ju att han har blivit rånad av fyra personer så är det någon som under måndagskvällen har sett individer som stämmer överens med beskrivningen, eller något annat som var misstänkt, så är det intressant för oss.

Polisen tar emot tips på telefonnumret 114 14 eller via ett webbformulär på www.polisen.se.

Karta: Kisa, Kinda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!