Amerikansk countryartist till Kisa

På måndag blir det country på Café Columbia i Kisa när Kristina Murray kommer på besök

Countryartsiten Kristina Murray ger en spelning i Kisa på månadsg

Countryartsiten Kristina Murray ger en spelning i Kisa på månadsg

Foto:

KISA2018-08-16 17:55

Smålands Country Club har i flera år haft ett sommararrangemang tillsammans med Café Columbia i Kisa och på måndag är det dags igen när amerikanska Kristina Murray ger en spelning. Kristina Murray som ursprungligen är från Atlanta bor i dag i Nashville och är en av stadens många singer-songerwriters. Hon växte upp med musikälskade föräldrar som konstant spelade musik hemma eller i bilen, så även om Kristina inte hade några musikantföräldrar fick mycket musikaliska intryck av allt som spelades. Hon började spela violin som åttaåring och gick över till gitarr och att sjunga när hon var på gymnasiet, där hon främst sjöng i skolan eller i kyrkan. År 2007 flyttade hon till Boulder, Colorado och fann där en grupp bluegrassmusiker som spelade antingen på scen eller i jam. Efter runt två år i den miljön hade hon börjat uppträda och skriva egna låtar. En av dessa musiker var David Williams som 2009 tog med henne i studion ihop men sitt band Wildgrass.

– David var ett stort stöd och tidigt påhejare av min musik. När jag var med och sjöng ett par låtar på hans bands skiva var det första gången jag någonsin var i en studio, säger Kristina Murray.

Kristina skivdebuterade 2013 med "Unravelin" och hade skrivit samtliga elva låtar själv. Samma år som skivan släpptes flyttade hon till Colorado och efter ytterligare sex år slog hon sig ner i Nashville. På plats i Nashville startade hon om i musikstaden med att lära känna nya musiker, spela, turnera, gå igenom ett uppbrott, arbeta dubbla/tredubbla jobb för att försörja musiksatsningen med mera. År 2017 var Kristina tillbaka i studion och i slutet av året kom en singel "How Tall the Glass". En ny skiva kommer att släppas om en månad, men Krsitina kommer att ha med sig förhandsexemplar av skivan till Kisa.

– Min kommande skiva har nio spår och jag har skrivit alla låtar. Den spelades in i Nashville i slutet av 2016 och över 2017. Jag är väldigt stolt över denna nya skiva. Musiken speglar texterna så bra och visar upp min signaturblandning och kärlek för countrymusiken och sydstatrocken, säger Kristina Murray.

När det gäller musikinfluenser nämner Kristina att bland låtskrivarna står Lucinda Williams allra högst upp, tätt följd av Gay Clark, Patterson Hood & Mike Cooley, Merle Haggard och Ryan Bingham.

Kristina Murray är en av artisterna som hänger i "Lower Broadway" i Nashville, ett område där fansen av riktig country söker sig för att höra artister som J.P. Harris, Joshua Hedley.

– Jag har aldrig spelat utanför USA, så jag är oerhört laddad för denna resa. Jag hoppas kunna ge er en riktigt bra show med låtar från båda mina skivor, singlar och lite outgivna sånger. Jag längtar att få komma till Kisa och träffa er, säger Kristina Murray.

Marcus Thell från Smålands Country Club ser med spänning fram emot Kristina Murrays spelning:

– Hittills har alla arrangemang på Café Columbia i Kisa varit oerhört lyckade med mycket bra musik av duktiga artister. Kristina och hennes kompgitarist kommer inte att vara något undantag. Jag ser mycket fram emot att höra henne i denna mysiga intima miljö. Vi får hoppas att vädret är med oss så vi kan ha spelningen ute, men annars kör vi inomhus i värsta fall.

Marcus Thell ser fram mot spelningen med Kristina Murray
Marcus Thell ser fram mot spelningen med Kristina Murray
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om