Annorlunda upplägg på jubilerande Kisaruschen

Finalen av Kisaruschen kunde inte genomföras som vanligt på torget, men för 20:e året i följd drogs ändå 25 lyckliga vinnare som fick dela på 55 000 kronor.

Torget i Kisa brukar vara fullt av folk vid dragningen av Kisaruschen, men i år fick den ske digitalt. (Arkivbild)

Torget i Kisa brukar vara fullt av folk vid dragningen av Kisaruschen, men i år fick den ske digitalt. (Arkivbild)

Foto: Lars-Göran Bexell

Kisa2020-12-31 18:00

Under hela 2000-talet har folk samlats på torget i Kisa på Nyårsafton för att bevittna dragningen i Kisaruschen som är Kisa Handel & Service lotteri för att stimulera till julhandel i lokala butiker. I år var det av kända skäl inte läge att samla hundratals personer på torget utan dragningen fick istället ske digitalt.

– Vi spelade in dragningen och lade ut filmen på våra sociala medier så att folk fick chansen att följa dramatiken ändå. Det funkade bra, säger Lukas Lindberg som är styrelseledamot i Kisa Handel & Service och ansvarig för organisationens sociala medier.

Margareta Sjöberg hade lyckan att bli dragen som vinnare av förstapriset på 30 000 kronor.

– Jag fick beskedet på telefon och har knappt fattat att det är sant. Jag har flyttat till Kisa ganska nyligen och deltog i Kisaruschen för första gången. Det får bli lite extra firande ikväll och så får jag fundera på vad jag ska handla för vinsten, sa Margareta Sjöber.

Övriga högvinster gick till Josefin Persson, 6 000 kr, Lisbeth Nilsson 4 000 kr och Kristoffer Sjökvist 2 000 kr.

Lukas Lindberg jobbar själv på Kisa Elbyrå och är nöjd med julhandeln i stort.

– För vår del har det snarare blivit ett uppsving. Många andra butiksinnehavare i Kisa som jag har pratat med vittnar också om att handeln i alla fall inte har varit sämre än normalt så vi har nog ändå klarat oss ganska bra jämfört med vad man kunde ha befarat, säger Lukas Lindberg.

Lukas Lindberg är styrelseledamot i Kisa Handel och Service.
Lukas Lindberg är styrelseledamot i Kisa Handel och Service.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!