Beskedet: Levande Torg kommer att genomföras

Efter höjda röster om att kommunen ska planera för Levande Torg i Kisa så har kommunstyrelsens ordförande Christer Segerstéen (M) bestämt sig. "Det är viktigt att man har vissa arrangemang där man samlas".

Centrumsamordnaren Gudrid Hansen på ett tidigare Levande Torg.

Centrumsamordnaren Gudrid Hansen på ett tidigare Levande Torg.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-03-08 13:00

Efter en skrivelse från arrangörerna av Levande Torg i Kisa kommer arrangemanget att genomföras i sommar om pandemin tillåter det. Bakgrunden till skrivelsen är att arrangörerna fått signaler om att kommunen inte skulle planera för Levande Torg i sin budget.

Men efter skrivelsen och andra röster som vill ha kvar traditionen har kommunstyrelsens ordförande Christer Segerstéen bestämt sig.

– Levande Torg kommer att genomföras. Det finns resurser för det här, säger han. 

Han bjöd in Gudrid Hansen från Kisa handel och service för att berätta vad han kommit fram till.

undefined
Kommunstyrelsens ordförande Christer Segerstéen (M).

Planen är att Levande Torg kommer att hållas under fem fredagar där ansvaret fördelas på olika aktörer.

– Kommunen tar den första, säger Christer Segerstéen.

Tidigare år har kommunen haft två fredagar, men i år blir det bara en. De har också dragit in bidraget på 7 500 vardera till "De äldres dag" och "Kyrkornas dag".

– Vi kommer stå för att bygga scenen och så svarar vi i vanlig ordning för avgränsning av trafik. Vi gör reklam och talar om vad vi gör i kommunen. Det tror jag kan bli riktigt bra.

Gudrid Hansen är nöjd med Christer Segerstéens besked.

– Det är klart att det blir ju ingen stöttning för pensionärsföreningarna eller kyrkan, men jag tror att de kommer att klara sig ändå. Vi kommer att se till att det blir ett väldigt trivsamt levande torg, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!