Även den fjĂ€rde lokala marknaden blir av

Under de tvÄ gÄngna pandemiÄren har samtliga lokala marknader i Kinda stÀllts in. I förra veckan rapporterade vi om att Ätminstone tre av fyra blir av i vÄr. Nu har beslutet fattats Àven för den fjÀrde.

Sedan 1960 har Kise Marken arrangerats regelbundet. Under pandemin har marknaden stÀllts in, men i Är Àr det Äterigen dags.

Sedan 1960 har Kise Marken arrangerats regelbundet. Under pandemin har marknaden stÀllts in, men i Är Àr det Äterigen dags.

Foto: Lars-Göran Bexell

Kisa2022-02-24 17:37

Nu har Lions club i Kisa fattat ett beslut om Ă„rets upplaga av Kise Marken – den blir av. Den 14 maj Ă€r det dags.

– Äntligen, fĂ„r man vĂ€l sĂ€ga, utbrister Peder KindĂ©n, marknadsgeneral, nĂ€r vi nĂ„r honom per telefon.

Han fortsÀtter:

– Vi har varit lite kluvna, men nĂ€r vĂ€ndningen kom för ett par veckor sedan sĂ„ kĂ€nde vi att det Ă€r bĂ€ttre att vi försöker. Men vi Ă€r lite sent ute, vi brukar börja redan i november-december med planeringen. Det Ă€r rĂ€tt mycket förarbete, det gĂ„r inte att börja veckan innan.

undefined
Peder Kindén Àr marknadsgeneral. Han medger att de Àr sent ute med planeringen, det till följd av pandemin. "Knallarna brukar börja anmÀla sig vid den hÀr tiden, i slutet av februari och början av mars. Vi mÄste ju veta i god tid hur mÄnga knallar det blir för att kunna planera gatan", sÀger han.

I nÀsta vecka ska de ansvariga för marknaden trÀffas och pÄbörja planeringen pÄ allvar. DÄ ska utskick göras till de knallar som har deltagit under tidigare marknadsupplagor.

– I dagslĂ€get har vi ingen aning om hur det ser ut med knallar, eftersom det inte har varit nĂ„gon marknad pĂ„ flera Ă„r. Knallarna kanske inte ens finns kvar, vi vet ju inte vad de har gjort under de hĂ€r Ă„ren, konstaterar Peden KindĂ©n.

Vad har ni för förvÀntningar för i Är?

– Hur stora förvĂ€ntningar vi ska ha vet jag inte, men vi hoppas pĂ„ att det blir en folkfest som vanligt, i alla fall. Det fĂ„r bli som det blir, men naturligtvis hoppas vi pĂ„ mycket besökare och sĂ„ mĂ„nga knallar som möjligt. Kise Marken har alltid varit som en hemvĂ€ndardag och folkfest. Det Ă€r bland det första som hĂ€nder pĂ„ vĂ„ren ocksĂ„.

Att fÄ genomföra marknaden kÀnns i alla fall bra, enligt Peder Kindén.

– Det ska bli jĂ€tteskönt, konstaterar han.

undefined
Runt 100-150 knallar och 10 000 besökare har, under de senaste Ă„ren, deltagit vid Kise Marken.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!