Bil körde på ko – riksvägen fick stängas av

Riksväg 23/34 fick stängas av en stund på torsdagskvällen efter en trafikolycka där en personbil kört på en ko.

En person ska vara inblandad i olyckan och föraren var enligt räddningstjänsten vaken och talbar efteråt.

En person ska vara inblandad i olyckan och föraren var enligt räddningstjänsten vaken och talbar efteråt.

Foto: Johan Nilsson/TT

Kisa2020-09-17 20:48

Enligt Räddningstjänsten Östra Götaland krockade personbilen med en ko i höjd med Bränna utanför Kisa vid 20.10-tiden på torsdagskvällen. 

Föraren, en man i 30-årsåldern, ska ha varit ensam i bilen och han var enligt räddningstjänsten vaken och talbar efter olyckan och behövde inte följa med ambulans för att få sjukvård. Enligt polisen löste krockkudden ut sig, och mannen ska ha fått ont i händerna, men värre än så blev det inte. 

– Nej, personen har klarat sig bra. Kossan gick det sämre för. Den överlevde inte den här smällen, säger Daniel Agerhult, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland. 

Varför kon befann sig på vägen är ännu oklart.

–Men någonting har ju hänt så att kon har kommit utanför, säger Daniel Agerhult. 

Polisen uppger att bonden är meddelad om vad som har hänt, och ska också ha varit på olycksplatsen efter olyckan. 

– Imorgon när det är ljust kommer bonden att ta hand om kon, men till dess kommer den att ligga kvar i diket vid sidan av vägen, säger Åsa Willsund, presstalesperson för polisen Öst. 

Efter trafikolyckan var det mycket skräp på vägen vilket gjorde det svårt för övrig trafik att ta sig förbi olycksplatsen. Vägen fick därför stängas av i båda riktningarna. hölls stängd i ungefär 20 minuter efter klockan 20.30. Därefter kunde man öppna upp så att trafiken kunde passera olycksplatsen växelvis. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!