Femårsjubileum för bankvarvet – alla skolor sprang

Bättre väder hade man inte kunnat be om. Under fredagen arrangerade Kinda-Ydre sparbank det numera traditionella bankvarvet i Kisa – även för kommunens alla skolungdomar.

Där gick startskottet!

Där gick startskottet!

Foto: Jan Novotny

Kisa2023-06-03 13:47

Motionsloppet hålls för femte året i rad, men det här är först det tredje året som man har ett separat lopp för kommunens grundskoleelever. Klasserna F-3 på Rimforsas och Horns skolor hade egna lopp i sina respektive orter. Men för elever i fjärde klass och uppåt ordnades skjuts så att alla kunde vara med under förmiddag och runt lunchtid i centralorten.

– Det var roligt att mellanstadieeleverna var så glada. Högstadiebarnen är mer tävlingsinriktade, men det är också härligt, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre sparbank som arrangerar loppet.

Medarbetare på sparbanken Martina Isaxon håller med om att inställningen varierar med åldern.

– De yngre är mer entusiastiska, men även en del på högstadiet är taggade. Men de är bättre på att visa det när de är mindre, menar hon.

Både start- och mållinje för det fem kilometer långa loppet låg i Kullaparken. Här spelades musik och mikrofonförsedda sparbanksanställda peppade deltagarna. Viktigast är att delta, sades det ur högtalarna, men för den som vill går det att ta del av löptiderna på nätet. Klasserna löpte var för sig, och särskilt i åttan blev kampen jämn mellan klasskamraterna Mustafa Sefaldin (18:31) och Stephan Andersson Araya (18:37).

– Jag försökte ta Mustafa sista kilometern, säger Stephan.

– Men jag fick mjölksyra i benen i Coop-backen.

Mustafa tvivlade dock aldrig. På frågan om han visste att han skulle komma först blir svaret ett säkert "ja".

Caspian Nilsson tar sig i mål som snabbaste sjundeklassare
Caspian Nilsson tar sig i mål som snabbaste sjundeklassare
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!