Butiken är deras nya hobby

Frida Langs stora intresse är att fynda och hennes svärmor Aina Molander tycker om att träffa människor. Tillsammans gjorde de verklighet av en idé och startade en ny lågprisbutik i Kisa.

"Tanken är inte att vi ska tjäna en massa pengar på det här", berättar grundarna bakom butiken.

"Tanken är inte att vi ska tjäna en massa pengar på det här", berättar grundarna bakom butiken.

Foto: Max Elofsson

KISA2019-02-26 20:00

– Tanken är inte att vi ska tjäna en massa pengar på det här, det är inte det som är syftet, men vårt kortsiktiga mål är att det i alla fall inte ska kosta oss någonting. Vår långsiktiga vision, ja det är att vi ska ha lilla Ullared här i Kisa, berättar duon med glimten i ögat.

Den röda ladan på Kalmarvägen i Kisa är fylld med artiklar. Kläder blandas med leksaker och inredningsdetaljer, möbler med smycken och smink. Allt är nytt, införskaffat via butiker som gått i konkurs, och priserna ska vara låga. I september förra året öppnade Frida Lang och Aina Molander portarna, mest som en hobby, men också för att förse Kisa med ett billigt alternativ.

– Jag har alltid jobbat med människor, inom psykiatrin, och när jag blev sjukskriven kändes det ganska avhugget, jag träffade inte så många längre, så då kändes det här som ett bra sätt att träffa lite folk, berättar Molander och fortsätter:

– Det är inte meningen att vi ska konkurrera med de andra butikerna i Kisa utan vi vill vara ett komplement. Det här är ett fritidsintresse, den dagen då det känns som ett tvång då lägger vi av.

Under torsdagar hålls butiken, med namnet "Ladan Nytt & Nött", öppen, men många av kunderna gör sina fynd via verksamhetens sociala medier. Det största fokuset läggs på att sälja barnkläder och klädesplagg i ett stort storleksspann.

– Nu vill vi ju såklart att Kisaborna ska hitta hit och i alla fall kolla vad vi har, ge det en liten chans. Många tror att det är en second hand-butik, men de blir förvånade när de ser utbudet, säger Frida Lang.

Ett stort fokus på "Ladan Nytt & Nött" är att ha klädesplagg i många olika storlekar. Från barnkläder till storlek 64.
Ett stort fokus på "Ladan Nytt & Nött" är att ha klädesplagg i många olika storlekar. Från barnkläder till storlek 64.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om