Butiken ger gamla kläder nytt liv

Klädkedjan Sandströms utökar sitt samarbete med välgörenhetsorganisationen Erikshjälpen och förser nu alla sina butiker, däribland i Kisa, med mottagningsboxar för begagnade kläder.

"Vi vill bidra till en cirkulär ekonomi och ett återanvändande av kläder", berättar Sandströms vd Mikael Sandström.

"Vi vill bidra till en cirkulär ekonomi och ett återanvändande av kläder", berättar Sandströms vd Mikael Sandström.

Foto: Jenn Hultberg

KISA2019-03-27 17:00

– Vi har naturligtvis fortfarande väldigt mycket att göra när det gäller miljöhänsyn men det här är ett sätt för oss att dra ett strå till stacken. Vi är inte världsbäst, men vi försöker att bli bättre för varje dag som går, berättar Mikael Sandström, vd för klädkedjan Sandströms som grundades i Kisa på 1920-talet.

Det var i höstas som samarbetet, verksamheterna emellan, först startade. Sandströms installerade då, på prov, mottagningsboxar vid butikerna i Vimmerby och Motala. Nu, när satsningen gett resultat, utökas alltså samarbetet till att rymma även klädkedjans resterande butiker i bland annat Västervik, Linköping och Kisa.

– Vi hoppas nu givetvis kunna få in ännu fler kläder som inte används längre och att pengarna som Erikshjälpen får in tack vare detta går till välgörande ändamål. Samtidigt vill vi bidra till en cirkulär ekonomi och ett återanvändande av kläder, berättar vd:n Sandström.

Vad händer då med de kläder som "blir över" i butikerna?

– Än så länge har vi inte skickat dem till Erikshjälpen men om så blir fallet, att kläder inte blir sålda, är vi givetvis inte främmande för det. Det ligger nog i sakens natur att vi på ett strukturerat sätt kommer att göra det i framtiden.

I Kisabutiken installerades mottagningsboxen i förra veckan och de har redan fått kläder inlämnade.

– Våra kunder har tidigare haft möjlighet att lämna in glasögon hos oss och då har vi faktiskt fått förfrågningar om vi kan ta emot kläder, så jag tror absolut att efterfrågan finns, säger Emelie Landin på Sandströms i Kisa.

Från och med det utökade samarbetet finns det alltså mottagningsboxar vid Sandströms samtliga butiker.
Från och med det utökade samarbetet finns det alltså mottagningsboxar vid Sandströms samtliga butiker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!