Butikscheferna tycker till om öppettiderna

Butikscheferna för Kisas livsmedelsbutiker tycker alla att de särskilda öppettiderna för coronavirusets riskgrupper fungerar bra. "Det handlar mycket om eget ansvar", säger Icas butikschef Morgan Alm.

På Hemköp har Leif Johansson även arbetat med att se till att kunderna håller anstånd till varandra.

På Hemköp har Leif Johansson även arbetat med att se till att kunderna håller anstånd till varandra.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-04-14 22:00

– I stora drag tycker jag att kunderna respekterar det. Men det är samtidigt svårt att veta till 100 procent vilka som tillhör riskgrupperna. Utifrån förutsättningarna funkar det bra men det är viktigt att alla är medvetna och visar hänsyn, säger Hemköps ägare Leif Johansson.

Den 18 mars var det premiär för särskilda öppettider på Kisas tre största livsmedelsbutiker. Ica, Hemköp och Coop införde en timme som butikerna helt och hållet har tillägnade personer som tillhör coronavirusets riskgrupper.

Beslutet togs i samråd mellan Växtkraft Kinda och de tre livsmedelsbutikerna och gäller på vardagarna.

Morgan Alm är butikschef för Ica i Kisa och hans uppfattning är också att det mestadels fungerar bra.

– Det handlar mycket om eget ansvar. Vi står inte och kontrollerar någon kund och då är det svårt att vara helt säker på att det bara är folk i riskgrupperna som handlar under den första timmen. Men jag tror att det fungerar bra och vi vill helst att kunderna ska sprida ut sig så gott det går, säger han.

Även på Coop tycker de att riskgruppernas egentid fungerar bra.

– Det är väldigt sällan vi ser andra än äldre personer under den första timmen som vi har öppet. För det mesta tycker jag att folk verkar respektera det rådande läget. Jag tror också att alla har stor förståelse och visar hänsyn, säger butikschefen Victoria Stridh.

På Ica är butikschef Morgan Alm av uppfattningen att de flesta respekterar de särskilda öppettiderna.
På Ica är butikschef Morgan Alm av uppfattningen att de flesta respekterar de särskilda öppettiderna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!