Byggnad vid camping brann ner till grunden

En brand utbröt på söndagskvällen i en mindre byggnad intill Pinnarps camping utanför Kisa. Polisen utreder nu händelsen som mordbrand.

Branden i servicehuset rubriceras som mordbrand. "Vi misstänker att det här inte har startat av sig själv", säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Branden i servicehuset rubriceras som mordbrand. "Vi misstänker att det här inte har startat av sig själv", säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Foto: Per Svensson Borrud/Pelles photo

Kisa2023-02-27 02:10

Klockan 22.51 på söndagen inkom ett larm om en brand i en mindre byggnad vid Pinnarp camping i Kisa. Det rörde sig om en byggnad som innehöll sanitära utrymmen och förråd. 

När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden helt övertänd. Man lät den brinna ned under kontrollerade former. Ingen person kom till skada.

Strax efter klockan 01 var byggnaden helt nedbrunnen. Platsen var då säkrad från spridning till vegetation och räddningstjänstens enheter kunde återgå till stationen.

Polisen tog därefter över ärendet och en teknisk undersökning ska genomföras. Brandplatsen spärrades av, tillsammans med receptionsbyggnaden en bit bort där en ruta krossats. Händelsen rubriceras som mordbrand.

– Det är någon form av servicebyggnad och det är en lokal och plats där det normalt kan befinna sig personer och det kan även handla om stora ekonomiska värden. Men vi misstänker att det här inte har startat av sig själv utan vi utreder om det är någon eller några som med flit startat den här branden, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen.

undefined
När räddningstjänsten kom till platsen vad byggnaden helt övertänd, och den läts brinna ner under kontrollerade former.

Det finns ingen person misstänkt för brottet. Vid 10-tiden på måndag förmiddag hade ännu ingen kriminalteknisk undersökning genomförts.

Hur ser arbetet ut i väntan på den tekniska undersökningen?

– Det är klart att den kriminaltekniska undersökningen är av stor vikt. Men vi vill också vända oss mot allmänheten. Vi tar tacksamt emot tips och iakttagelser och då kan man använda sig av polisens tipsformulär på sajten eller 114 14.

Ser ni någon koppling till branden i Kisa wärdshus?

– Det är väldigt tidigt in, så det är svårt, men det är klart att man har med sig liknande fall.

undefined
Strax före 23 kom larmet om branden, men byggnaden gick inte att rädda.

Martin le Noble är tillsammans med sin fru nybliven ägare av campingen. Han fick vetskap om branden först på måndagsmorgonen.

Hur går tankarna?

– De går överallt, jag vet inte vad som har hänt!

Han frågar sig vem som skulle göra nånting sådant här.

– För vi hade ingenting på där, ingen el, så det måste ha kommit utifrån.

Vad gör ni nu?

– Jag sitter och tittar och tänker för fullt, det är alldeles färskt, jag har ingen aning än.

– Jag tror att vi måste åka dit i eftermiddag.

Hur det här kan komma att påverka de planer han och hans fru haft för den nyförvärvade campingverksamheten är ännu ovisst.

– Det var ingen bra början precis, säger Martin le Noble.

undefined
"Jag sitter och tittar och tänker för fullt, det är alldeles färskt, jag har ingen aning än." Så säger campingens ägare Martin le Noble på måndagsmorgonen om hur de ska hantera situationen.
Räddningstjänsten var på plats med tre enheter, uppger Rickard Wärn, ställföreträdande räddningschef i Kinda.
Räddningstjänsten var på plats med tre enheter, uppger Rickard Wärn, ställföreträdande räddningschef i Kinda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!