Campingen såld – ägarna vill få bort negativa stämpeln

Avtalet är undertecknat och affären ett faktum – under onsdagen såldes Pinnarp camping.

Försäljningen av Pinnarp camping är klar och ägarna Annika och Dennis Seegers lämnar över anläggningen till de nya ägarna om drygt en månad.

Försäljningen av Pinnarp camping är klar och ägarna Annika och Dennis Seegers lämnar över anläggningen till de nya ägarna om drygt en månad.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kisa2021-03-24 17:30

För snart ett halvår sedan meddelade Dennis och Annika Seegers att de ville avyttra campinganläggningen belägen några kilometer utanför Kisa. Under två års tid arrenderades driften ut men sommarsäsongen 2020, som minst sagt kantades av coronapandemin, blev droppen för ägarparet. Redan då deklarerade paret Seegers att de i samband med affären inte ämnade lämna några kommentarer till media. Efter en lång försäljningsprocess, med över 50 intressenter, meddelar nu mäklaren Tobias Svärd att en köpare är funnen. Utgångspriset var fyra miljoner.

undefined
Campingen utanför Kisa har kantats av konflikter de senaste åren. De nya ägarna vill tvätta bort den stämpeln.

– Nu är alla papper signerade och det jag kan säga är att de båda parterna kom överens om en köpesumma som de båda var nöjda med, säger Svärd.

– Kunder och intressenter har det absolut inte varit någon brist på men summa summarum kräver en sån här investering både erfarenhet, ekonomiska muskler och ett genuint intresse. Alla jag har varit i kontakt med har inte löst de bitarna.

De nya ägarna, som bor i Linköping, vill inte offentliggöra affären eller gå ut med sina namn innan tillträdesdagen om drygt en månad. När vi når dem via telefon berättar de dock att de ser förvärvet som ett bra tillfälle att utveckla campingen och göra den mer tilltalande för "den stora skaran människor". Ett av deras mål är att sudda ut den negativa stämpeln som anläggningen har fått på grund av konflikterna kring allemansrättens vara eller icke vara.

– Vi har absolut inga planer på att ta ut några avgifter för de som vill besöka campingen och badplatsen, säger den nya ägaren.

Karta: Pinnarp Camping, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!