Då kommer tyskarna till Kinda

När pandemin och restriktionerna lättar så kommer Kinda vara mer attraktivt för tyska resenärer. "Det är inne att vara ute nu", säger Ann-Louise Södersten, turismansvarig på Kinda Kommun.

"Vår natur lockar den utländska marknaden", säger Ann Louise Södersten, turismansvarig på Kinda Kommun.

"Vår natur lockar den utländska marknaden", säger Ann Louise Södersten, turismansvarig på Kinda Kommun.

Foto: Max Elofsson/Frida Glenning Ströberg

Kisa2020-12-14 10:00

Som konsekvens av pandemin så har nästan alla utländska turister uteblivit i år. Det har varit ett hårt slag mot besöksnäringen. Men efter pandemin finns det ett stort intresse för att resa till Sverige enligt Visit Swedens Tysklandskontor. Intresset sträcker sig även till Kinda kommun enligt turismansvarige Ann-Louise Södersten.

– När restriktionerna väl släpper så kommer man att resa på ett annat sätt. Man reser i mindre grupp och gör kortare resor. Vår natur lockar den utländska marknaden, säger hon.

Hon är glad över Visit Swedens besked och är själv en del av EU-projektet Lakesperience som jobbat för att öka Kinda kanals attraktionskraft.

Hon har jobbat med säljledsbearbetningen mot de tyska researrangörerna och märkt nyfikenhet och stort intresse för området kring Kinda kanal.

– Det här området är en oslipad diamant, säger hon och utvecklar:

– Vi är rätt i tiden med att öka kännedomen om Kinda kanal. Även naturen och aktörerna kring kanalen, med vandring, paddling och cykling.

Enligt Viveca Valgren på Visit Östergötland har mellan 40-70 procent av resenärerna med bokade resor till sverige i somras låtit pengarna vara kvar hos researrangörerna, vilket ska vara en positiv indikator.

Hur viktig är turismen för kommunen?

– Besöksnäringen är jätteviktig för Kinda och våra entreprenörer. Det är en stor del av näringslivet, säger Södersten som hoppas att det kan komma tyskar redan nästa sommar.

Efter pandemin kan tyskarna paddla i Kinda kanal.
Efter pandemin kan tyskarna paddla i Kinda kanal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!