Därför slutar han som rektor: "Känns helt nödvändigt"

Det Johannes Kullered är mest nöjd över som rektor är den stora ombyggnationen och hur Värgårdsskolan har utvecklats. Till sommaren, efter tio år, lämnar han Kinda kommun.

Efter tio år som lärare och tio år som rektor väljer Johannes Kullered att lämna Värgårdsskolan i Kisa.

Efter tio år som lärare och tio år som rektor väljer Johannes Kullered att lämna Värgårdsskolan i Kisa.

Foto: Fredrik Nygren

Kisa2021-04-09 18:25

"Det känns vemodigt men samtidigt helt nödvändigt", konstaterar högstadierektorn när han bekräftar att den pågående terminen blir hans sista. Med en gedigen erfarenhet som chef, men också en naturvetenskaplig grundutbildning i bagaget, tar han steget till Länsstyrelsen Östergötland. Planen är att han ska tillträda som chef för enheten för skötsel av skyddad natur.

– Det känns sorgligt att lämna alla fantastiska människor som jag har lärt känna och tycker om så mycket här på skolan, men jag har nyss fyllt 50 år och känner inte att jag kan ladda om för att vara rektor under resten av mitt yrkesliv. Jag vill testa på något mer, prova något nytt, och då måste jag ta de chanser som dyker upp, konstaterar Kullered.

undefined
Ombyggnationen, och de förändringar skolan genomgått sedan dess, är det som Johannes Kullered är mest nöjd över under sin tid som rektor.

Under hans tid som rektor på Värgårdsskolans högstadium har mycket förändrats – inte minst i lokalerna. Mellan åren 2010 och 2013 genomfördes en omfattande renovering och ombyggnation.

– Att vi drev igenom ombyggnationen, och de förändringar som den innebar, är naturligtvis det första jag tänker på från mina år som rektor. Sedan har vi en trygg och bra skola, där vi bryr oss om våra elever, vilket jag också är stolt över, berättar Kullered.

Enligt bildningsförvaltningens chef Eva Holm har sökandet efter en efterträdare redan påbörjats. Då den biträdande rektorn Jenny Gremar kan kliva in i Kullereds ställe kommer kommunen att "invänta rätt person".

– Vi har en ovanligt gynnsam situation, konstaterar Holm.

Karta: Värgårdsskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!