Anders blev den nya listans toppnamn: "Inte väsentligt"

Anders Lind, Charlotta Broo Larsson och Lina Edgar blev, genom den nya listan, inkryssade i Kinda Pastorats kyrkofullmäktige. Den kandidat som fick flest röster var Ann Johansson.

Ledamöterna i Kinda pastorats nya kyrkofullmäktige är utsedda. Den nya nomineringsgruppen i Kinda har rådighet över tre mandat medan "Kyrkans samlingslista" har resten.

Ledamöterna i Kinda pastorats nya kyrkofullmäktige är utsedda. Den nya nomineringsgruppen i Kinda har rådighet över tre mandat medan "Kyrkans samlingslista" har resten.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2021-10-31 20:00

Med totalt 69 personröster kliver hon in som nummer ett i det nya kyrkofullmäktige – ett fullmäktige som från och med den stundande mandatperioden består av två nomineringsgrupper. Själv är hon, med elva andra ledamöter, en del av den sedan länge etablerade "Kyrkans samlingslista". Tre av de totalt 15 mandaten gick till den nya gruppen "Levande församlingar".

undefined
Ann Johansson var "Kyrkans samlingslistas" toppnamn innan valet och är även det när valresultatet sammanställts. Totalt fick hon 69 personröster.

– Det viktigaste nu är att vi får till en bra konstellation i kyrkorådet, men även i församlingsråden, och det känns inte som att det ska bli några problem även om vi är två grupper. Förra gången tackade jag för egen del nej till ordförandeskapet i fullmäktige men i år har jag inte bestämt mig än. Vi får se om jag får frågan, förklarar Ann Johansson.

Den 3 oktober kommer det nya kyrkofullmäktige att samlas för möte där en valberedning utses. Därefter, innan årsskiftet, kommer valberedningen att presentera förslag på kandidater till kyrkoråd, församlingsråd och kyrkofullmäktiges presidium. Anders Lind, ordförande i PRO Kisa och aktiv vänsterpartist, är nomineringsgruppen "Levande församlingars" toppnamn.

– Det är så klart kul att få många personröster men jag tar det med en nypa salt och tycker egentligen inte att det är väsentligt. Jag ser det som att alla som röstade på oss, drygt 140 stycken, röstar på oss för att de är nöjda med listan. Jag ser med stor tillförsikt fram emot det arbete som väntar, förklarar Lind.

undefined
Anders Lind, aktiv vänsterpartist, blev med flest personröster den nya nomineringsgruppens toppnamn. "Tycker inte att personrösterna är väsentliga", säger Lind.

– Vi sänker medelåldern i fullmäktige en del med vår lista. Det tycker jag är kul, fortsätter han.

Själv fick han 33 personröster i kyrkovalet. Hans kollegor i fullmäktige, Charlotta Broo Larsson och Lina Edgar, fick 30 respektive 26 röster. Berit Ivarsson Horned och Charlotte Rydström, även de från samma nomineringsgrupp, fick tolv respektive 13 röster.

– Utgångspunkten i vårt arbete inom pastoratet kommer att vara att förankra alla de frågor vi planerar att driva i hela nomineringsgruppen men också bland de församlingsmedlemmar som har röstat på oss. Nu ska vi gå till verkstad och formulera, konkret, vad vår inriktning betyder. Närmast ska vi etablera kanaler för att kunna göra det, förklarar Lind.

– Vi hoppas också på ett bra samarbete med den andra nomineringsgruppen. Jag tror att vi, i de allra flesta frågor, kommer att kunna jobba gemensamt på ett bra sätt, fortsätter han.

Nya kyrkofullmäktige

Kyrkofullmäktiges 15 plats fördelas mellan "Kyrkans samlingslista" (KSK) och den nya gruppen "Levande församlingar" (LfKp).

1. Ann Johansson (69 personröster)
2. Mathias von Wachenfeldt (65)
3. Anders Lind (33, LfKp)
4. Göran Lindgren (41)
5. Per-Anders Lind (37)
6. Anders Ljung (30)
7. Charlotta Broo Larsson (30, LfKp)
8. Carolina Klasson (29)
9. Laila Karlsson (26)
10. Åke Nilsson (5)
11. Per Petersson (8)
12. Lina Edgar (26, LfKp)
13. Torbjörn Samuelsson (13)
14. Liselotte Ljung (5)
15. Matts Ödegård (3)

Karta: Kinda Pastorat
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!