Männen som häktats för grova rånet kända av polisen

De båda anhållna männen, en 18-åring och en 19-åring, häktas på sannolika skäl misstänkta för fredagens grova rån i Kisa. En av dem står redan åtalad sedan tidigare.

De unga män som nu häktas förekommer i tingsrättshandlingar sedan tidigare. En av dem står bland annat åtalad för misshandel och olaga hot.

De unga män som nu häktas förekommer i tingsrättshandlingar sedan tidigare. En av dem står bland annat åtalad för misshandel och olaga hot.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-09-22 16:14

Kammaråklagaren Linda Kyrö fick sin häktningsbegäran beviljad av Linköpings tingsrätt. Två av de tre män som greps efter fredagens tumult, bland annat på Kullaområdet i Kisa, får stanna kvar i arresten. De båda männen förnekar brott.

– Nu är det en del utredningsåtgärder som ska vidtas, förhör ska hållas och det finns en mängd beslag som ska gås igenom och analyseras. Sedan har jag fram till den 5 oktober på mig att antingen väcka åtal eller begära förlängt åtalstid, förklarar Kyrö.

undefined
Under tisdagen häktades två av de tre män som greps efter fredagens tumult, bland annat vid Kullaområdet i Kisa.

En av männen, hemmahörande i Kisa, förekommer i flera tingsrättshandlingar sedan tidigare. I juni 2020 var han misstänkt för grovt vapenbrott, en misstanke som senare avskrevs. Därefter har han åtalats för såväl sexuellt ofredande som misshandel och olaga hot. Detta är brottsärenden som än inte är avslutade.

"Den tilltalade har ofredat målsägaren på ett sätt som kunde förväntas kränka hennes sexuella integritet genom att två gånger vid samma tillfälle ta med sig målsägande till en avskild plats där han sedan med tvång kysst henne", står det i ett av åtalen.

I det andra åtalet beskrivs ett händelseförlopp där han ska ha skallat och muntligt hotat en annan man i samma ålder.

Under våren 2021 åtalades han också misstänkt för grovt olaga hot genom att ha riktat ett pistolliknande föremål mot en annan man.

Den andra mannen, som nu häktats, är hemmahörande i Norrköping och har tidigare straffats för brott mot knivlagen.

Karta: Linköpings Tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!