De mister mycket intäkter under påskveckan

Karamellhörnan i Kisa märker av mycket färre kunder i och med coronakrisen. Påskveckan brukar vara en av de mest inkomstbringande veckorna, men i år är det annorlunda.

Flera gånger om dagen sprittvättas alla lock på godislådorna i butiken.

Flera gånger om dagen sprittvättas alla lock på godislådorna i butiken.

Foto: Max Elofsson

Kisa2020-04-08 08:00

Påskveckan brukar vara startskottet på våren för godisbutiken Karamellhörnan i Kisa. Vanligtvis brukar det fram tills dess gå trögt, men i år har det varit extra tungt och enligt butiksägaren Mikael Anderö tror han att det kommer att fortsätta så.

– Det är tungt just nu. Men jag tycker ändå att företagen i Kisa gör en stor insats i att stötta oss lokala småföretagare, bland annat oss då. Så det är vi tacksamma för, säger Mikael Anderö.

Han berättar även hur de i vissa fall får plocka godispåsarna åt kunden som väntar utanför. Även hemkörning sker i vissa fall. Han driver Karamellhörnan tillsammans med Hanna Hasselgren och har så gjort under de senaste tre åren. 

Sedan coronavirusets spridning tog ordentlig fart i Sverige och Folkhälsomyndigheten började komma med särskilda rekommendationer, har det blivit obligatoriskt att tvätta händerna med handsprit när man kliver in i butiken. Innan dess var det endast en rekommendation från butikens sida. 

Nu när vårvärmen börja bli påtaglig ökar vanligtvis glassförsäljningen. Att det är mycket färre kunder nu jämfört med samma period förra året är tydlig, enligt Mikael Anderö.

– Det är jättestor skillnad. Under påskveckan brukar vi vanligtvis ha lika många kunder som vi har på två månader, men så är det inte i år. De intjänade pengarna från i julas tog slut i förtid nu under förvåren. Det blir så när det är sådana här tider, säger han.

Mikael Anderö tycker det är bra att kunderna nu tvingas att sprita händerna innan de börjar plocka bland godishyllorna.
Mikael Anderö tycker det är bra att kunderna nu tvingas att sprita händerna innan de börjar plocka bland godishyllorna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!