Efter de skrotade planerna: Ica satsar på utbyggnad

Planerna för en ny Ica-butik på stationsområdet i Kisa gick, efter en lång process, i stöpet. Nu har handlaren Morgan Alm inlett ett förnyelsearbete på befintlig plats.

Först ska kylar, frysar och inredning bytas ut, sedan är förhoppningen att bygga ut på befintlig plats. Det meddelar Ica-handlaren Morgan Alm.

Först ska kylar, frysar och inredning bytas ut, sedan är förhoppningen att bygga ut på befintlig plats. Det meddelar Ica-handlaren Morgan Alm.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2020-10-22 10:00

– Jag är just nu i kommunikation med Ica där vi behöver titta på hur vi byter ut kylar, frysar och inredning för att skapa en modern butik. Allt måste även anpassas så att vi i framtiden kan bygga ut lokalen, förklarar företagaren.

Redan för tolv år sedan började Ica att se över möjligheterna för en utbyggnad i Kisa. Sedan aktualiserades stationsområdet som en lämplig plats och ett detaljplanearbete inleddes med kommunen. Till sist var det Trafikverkets säkerhetsavstånd till såväl länsväg 134 som Stångådalsbanan som satte käppar i hjulet.

– Det hade blivit en sämre lösning än den vi har i dag. Butiken hade blivit långsmal, den hade inte blivit tillräckligt stor och parkeringarna hade tvingats vara på andra sidan av en väg.

undefined
Alla möjligheter har ännu inte undersökts men handlaren Morgan Alm tippar att utbyggnationen troligtvis sker åt det här hållet - mot parkeringen.

Istället är nu planen att bygga ut den befintliga lokalen, högst troligt mot parkeringen.

– Det borde inte ta så lång tid, vi pratar kanske några år. Det tar tid att få till ritningar och bygglov men så fort det är avklarat borde det gå ganska fort, berättar Alm.

Hur stora är dina förhoppningar att det går i lås?

– Vi ser inga hinder för att det inte ska gå att genomföra. Vi för en bra dialog med fastighetsägaren och vi håller på att ta fram en hållbar kalkyl.

I dag omsätter butiken i runda slängar 50 miljoner kronor och har ett 20-tal anställda.

– Vi har hittills varit störst i Kisa, även om det tuff konkurrens, och om vi ska fortsätta ha den positionen så måste vi göra den här satsningen.

Karta: ICA Supermarket Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!