Efter sökinsatsen: Mannens tillstånd är stabilt

Efter att ha varit försvunnen i nästan ett dygn kunde den 88-åriga mannen till slut hittas vid liv - i närheten av sin bostad. Nu meddelar Region Östergötland att hans tillstånd är stabilt.

Igår fördes den 88-åriga mannen till Universitetssjukhuset i Linköping. I dag meddelar regionen att hans tillstånd är stabilt.

Igår fördes den 88-åriga mannen till Universitetssjukhuset i Linköping. I dag meddelar regionen att hans tillstånd är stabilt.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Kisa2020-10-07 14:00

"Han är oskadd och tillståndet är stabilt. Kvarstannar för observation". Så lyder regionens bulletin efter att en av polisens hundförare hittat den man som under måndagseftermiddagen försvann från sin bostad strax öst om Kisa. Under gårdagen fördes han, nedkyld och blöt, till Universitetssjukhuset i Linköping. Nu kan sökinsatsen bedömas ha fått ett lyckligt slut.

– Det är skönt att vi hittade honom så pass tidigt som vi ändå gjorde - längre tid ute i väta och kyla försämrar ju förutsättningarna. Vi är nöjda med sökinsatsen och allas ihärdiga och målinriktade insats, konstaterar kommunpolis Erik Johansson.

undefined
Kommunpolisen Erik Johansson, som deltog i sökandet efter den försvunna 88-åringen, var glad över att mötas av nyheten att mannens tillstånd nu är stabilt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!